Време за финали: Стават ясни имената на шампионите в Дубай и Акапулко!

от в 11:02 на 04.03.2023
Мартин Петков

Намираме се в навечерието на първите две надпревари от сериите "Мастърс 1000" за сезона, провеждащи се в Индиън Уелс и Маями, като в подготовката си за "Слънчевия Дубъл" целият елит на мъжкия тенис се включи на силните АТР 500 турнири в Дубай и в Акапулко. Вниманието до голяма степен обаче беше насочено върху състезанието в Близкия изток, където световният номер едно Новак Джокович избра да направи своето завръщане в Тура след триумфа си с титлата от Откритото първенство на Австралия и макар да беше сочен като най-виден фаворит за отличието в емирството, то в хода на вчерашния ден Даниил Медведев нанесе дебютно поражение на сърбина през 2023-та и го елиминира в полуфиналите.

В другата среща, целяща да определи единия финалист, защитаващият шампион Андрей Рубльов постигна първа победа в кариерата си над Александър Зверев, с което беше оформен руски финал. Прогнозите за финала пък безспорно са насочени към триумф на Медведев, който се намира в серия от 13 поредни победи и в последните две седмици завоюва трофеите в Ротердам и Доха, но въпреки това неговият добър приятел и сънародник Рубльов се намира в сериозен възход, след като във втория кръг на турнира спаси пет мачбола срещу Алехандро Давидович Фокина, преди да го надиграе, а оттогава насам не е загубил дори сет.

В съперничеството между двамата московчани откриваме шест досегашни мача на ниво АТР, в които превесът е на страната на бившия шампион от US Open с 4:2 успеха, но пък за сметка на това световният номер 6 се наложи при последните им два двубоя. Мачът за титлата в Близкия изток е втори в програмата за деня, след съревнованието между тандемите, като предвиденото му начало е не преди 17:00 часа, а дали Рубльов ще защити отличието си или Медведев за трети пореден уикенд ще бъде шампион в Тура, тепърва предстои да разберем.

Програмата в Дубай:

Централен корт (начало 14:30 часа):

1. Лойд Гласпул/Хари Хелиоваара - Максим Креси/Фабрис Мартен

2. Даниил Медведев - Андрей Рубльов

Същевременно на надпреварата в Акапулко, където в последния възможен момент Карлос Алкарас и Камерън Нори се оттеглиха от участие поради натрупалата се умора и с цел да запазят физическото си състояние за предстоящите Мастърс 1000 състезания, проследихме множество интригуващи сблъсъци, завършили с неочаквани победители. Именно в такъв се превърна днешният полуфинален двубой между американците Тейлър Фриц и Томи Пол, чиято битка продължи умопомрачителните 3 часа и 25 минути, превръщайки се в най-дългият мач в историята на турнира, като в крайна сметка световният номер 23 поднесе своеобразната сензация и се поздрави с победата. 

Впоследствие в другата полуфинална схватка влязоха Холгер Руне и Алекс де Минор ни предложиха също близо тричасов трилър, в който австралиецът остана по-добре физически, като съумя да се наложи над тийнейджъра и ще си оспорва титлата с Томи Пол. В досегашното съперничество между Де Минор и американеца откриваме три срещи, всяка от които датира от 2022-ра, като похвалното за световния номер 22 в случая е, че именно той излиза победител в съревнованията и изцяло доминира над утрешния си противник. Финалният двубой в Акапулко на сингъл, в който ще научим името на новия шампион в състезанието, е с предвидено начало не преди 05:00 часа българско време идната сутрин, а в ранните часове на нощта програмата ще бъде открита със сблъсъка за отличието при двойките.

Програмата в Акапулко:

Централен корт (начало 02:30 часа):

1. Александър Ерлер/Лукас Мидлер - Натаниел Ламонс/Джаксън Уитроу

2. Томи Пол - Алекс де Минор


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финали: Стават ясни имената на шампионите в Дубай и Акапулко! Мартин Петков
Теми:  
atp | акапулко | алекс де минор | андрей рубльов | даниил медведев | дубай | програма | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook