Време за реванш: Джокович излиза срещу съперник, когото не е побеждавал

от в 20:47 на 23.02.2022
Мирела Николова

Новак Джокович се завърна по впечатляващ начин на корта след близо тримесечно отсъствие от Тура и вече е в четвъртфиналната фаза на АТР 500 турнира в Дубай. Днес световният номер едно наложи волята си над сребърния медалист от Олимпийските игри Карен Хачанов, а през утрешния ден му предстои да премери сили с бившия №35 в света Иржи Весели, който понастоящем заема 123-ата позиция в класацията на АТР.

За да си осигури сблъсък с 20-кратния шампион от Шлема, Весели преодоля съпротивата на шампиона от миналата седмица в Доха, а именно Роберто Баутиста Агут. Испанецът бе далеч от представянето си в катарската столица и победната му серия бе прекъсната от чеха, надделял с категоричното 6:2 6:4. 

В дебютната част началният удар на по-високоранкирания тенисист повече затрудняваше задачата му, отколкото да му помагаше, тъй като ставаше лесна плячка за опонента, и не след дълго Весели се озова напред в резултата с аванс от 2 пробива, които му гарантираха успеха в сета. Проблемите за Баутиста Агут продължиха и той отново инкасира ранен брейк, а оттам насетне безпогрешната игра на чеха просто не позволи на испанеца да се завърне в битката и така победата бе в полза на аутсайдера.

До този момент Джокович и Весели са се изправяли на корта един срещу друг само веднъж, а изненадващото е, че като победител от срещата излиза именно чехът. Това се случва на Мастърса в Монте Карло през 2016 г., когато тогавашният №55 нанася трисетово поражение на водача в ранглистата още във втория кръг на надпреварата в Монако. Жребият ги противопоставя отново по-късно същата година на Откритото първенство на САЩ, но тогава Весели се оттегля от срещата още преди нейното начало.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за реванш: Джокович излиза срещу съперник, когото не е побеждавал Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | иржи весели | новак джокович | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook