Все още непобеден в Стокхолм: Циципас разгроми пореден съперник и е финалист в турнира!

от в 21:58 на 22.10.2022
Калоян Соколов

Стокхолм е специално място в кариерата на Стефанос Циципас, защото именно там гъркът спечели своята дебютна титла в ATP Тура през 2018-та година, когато в сблъсъка за титлата надигра Ернестс Гулбис. Днес пък Циципас записа своята седма поредна победа в шведската столица, където остава непобеден и си осигури възможност да спечели нов трофей от надпреварата. Това стана възможно, след като топ поставеният в състезанието надделя с категоричното 6:2 6:2 Емил Руусувуори и така продължава да е без загубен сет в хода на седмицата, а утре ще премери сили с Холгер Руне в решителния сблъсък за определянето на шампиона.

Интересна подробност е, че и двамата играчи се подготвят в академията на Патрик Муратоглу, който обаче до края на сезона е заел мястото на едноличен треньор в щаба на скандинавеца и ще се опита да му помогне в неговия опит да триумфира за втори път в кариерата си на ниво ATP.

Срещата стартира със светкавичен пробив в полза световния номер пет, ала финландецът демонстрираше характерната си безгрешна игра от дъното на корта и съумяваше да се справя с атаките на своя съперник. Така непоставеният тенисист възстанови равенството при 2:2, но впоследствие фаворитът установи пълен контрол над събитията на корта и не загуби повече гейм до края на откриващата част.

Вторият сет започна по същия начин, само че този път Циципас нямаше намерение да усложнява излишно задачата си и скоропостижно затвърди осъществения от себе си брейк, а малко по-късно удвои аванса си и напълно заслужено се поздрави с крайния успех, осигурявайки си възможност да вземе реванш от Руне за поражението, което тийнейджърът му нанесе в осминафиналите на Ролан Гарос.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все още непобеден в Стокхолм: Циципас разгроми пореден съперник и е финалист в турнира! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | стефанос циципас | стокхолм | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook