Все още непобедена върху тревата: Жабер изнесе поредния си спектакъл на Уимбълдън

от в 16:40 на 01.07.2022
Калоян Соколов

19-годишната Даян Пари остави страхотни впечатление на отминалия Ролан Гарос, където отсрани действащата шампионка Барбора Крейчикова и достигна до третия кръг на основната схема. Бившата номер едно при девойките напредва с изключително бързи темпове в развитието си и заслужено получи възможност да дебютира в основната схема на Уимбълдън, където също записа две победа и имаше възможност да се бори за дебютно влизане в осминафиналите на турнир от Големия Шлем.

Това постижение обаче ще трябва да почака още малко, защото днес нейна съперничка беше световната номер две Онс Жабер, която е непобедена на трева през сезона и днес изнесе истинска тенис лекция на младата си съперничка. Тунизийката отново впечатли с вариацията при своите отигравания, а нейното тенис многообразие я изведе до категоричен триумф с 6:2 6:3, като така си осигури среща с една измежду Елизе Мертенс и бившата шампионка Анджелик Кербер.

Третата поставена пое инициативата от самото начало и държеше в постоянно напрежение съперничката си, прибягвайки до къси топки и силно подсечени бекхенди. Жабер непрекъснато беше един ход пред тийнейджърката и редовно я хващаше в крачка, което отведе фаворитката до аванс от 5:0 гейма. Пари все пак показа на какво е способна и намали изоставането си до 2:5, но за постигане на обрат беше твърде късно и откриващият сет отиде в актива на африканката.

Французойката действаше все по-освободено с всяка изминала минута на корта, което превърна втората част в същинско украшение. Техниката властваше на корта и виждахме множество технически надлъгвания, като всяко едно разиграване се превръщаше в същински шедьовър. До голяма степен обаче това русло на игра пасваше далеч повече на шампионката от Мадрид, чието силно представяне я отведе до спечелването на последните 14 точки и съответно крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все още непобедена върху тревата: Жабер изнесе поредния си спектакъл на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
wta | Обзори | онс жабер | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook