Все по-близо до най-добрата си форма: Зверев загуби едва 4 гейма на старта в Индиън Уелс

от в 06:12 на 11.03.2023
Мартин Петков

Александър Зверев през миналата седмица на АТР 500 надпреварата в Дубай загатна с представянето си, че вече се чувства все по-добре на корта, след като се нуждаеше от време да влезе в нужната кондиция след завръщането си на корта от ужасяващата контузия в глезена, извадила го извън игра за половин година. В хода на днешния ден пък олимпийският шампион откри кампанията си на Мастърса в Индиън Уелс, като нямаше никакви затруднения, за да надделее над непретенциозния Педро Качин за час и 16 минути игра, както и пауза за дъжд - 6:3 6:1. С този си успех световният номер 14 вече е част от третия етап в състезанието и ще срещне друг непоставен съперник в лицето на Емил Руусувори.

Началото на двубоя се оказа доста заплетено, след като аржентинецът успяваше да предугажда действията на фаворита в офанзивен план и неколкократно беше подготвен с контра удар. Усърдната работа да на Саша да достигне възможност за пробив все пак беше възнаградена в средата на частта, когато той за момент стана безупречен във всяко едно отношение и се възползва от подема си, за да причисли към актива си съперниковия сервис. Впоследствие заваля пороен дъжд над пустинния град, което само по себе си е рядко срещано явление, и след пауза от близо три часа двамата се завърнаха на корта да подновят сблъсъка, а световният номер 66 си осигури брейкбол, който обаче германецът заличи с директна точка от начален удар и в идните минути проби за втори път, записвайки откриващия сет на сметката си.

Втората част стартира по мечтан начин за бившия номер две, който засвидетелства вдъхновението в представянето си и спечели десет поредни точки, при което ознаменува силното си равнище с брейк аванс в актива си. Качин хвърли всичките си усилия в последвалия гейм на фаворита, за да д търси път назад в срещата, но единствено достигна шанс за рибрейк, пред който олимпийският златен медалист не трепна и скоропостижно на свой ред дори дублира предимството си в резултата, за да предреши победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-близо до най-добрата си форма: Зверев загуби едва 4 гейма на старта в Индиън Уелс Мартин Петков
Теми:  
atp | александър зверев | индиън уелс | педро качин

Коментари





Следвайте ни в Facebook