Все по-уверен на тревата: Безупречен Алкарас ще дебютира в третия кръг на Уимбълдън

от в 22:14 на 29.06.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас откри участието си на Уимбълдън с много труден успех над германеца Ян-Ленард Щруф, като беше истинско чудо, че тийнейджърът продължи напред. 19-годишният състезател играе едва втория си турнир на трева в кариерата си и сам признава как все още не се движи уверено върху настилката, но определено се учи бързо, съдейки по представянето му през днешния ден.

Двукратният Мастърс шампион се изправи срещу Талон Грийскспор, чийто стил на игра е перфектен за настилката в Лондон и мнозина очакваха ибиериеца да има сериозно проблеми, само че той проведе перфектен двубой и се наложи с крайното 6:4 7:6(0) 6:3, за да си осигури среща с поставени под номер 32, а именно Оскар Оте.

Непоставеният тенисист действаше по-уверено в началните минути и пръв имаше възможност да пробие, само че Алкарас вдигна равнището си и не позволи подобен развой на събитията. Младокът не след дълго достигна до ситуация 0:40 и макар че непоставеният играч се спаси, то съвсем скоро фаворитът реализира така ценния брейк и поведе в отделните сетове.

Вторият сет протече също толкова равностойно, ала по съвсем различен начин. Сервиращите безпроблемно минаваха през подаванията си и закономерно се стигна до тайбрек, в който петият поставен не отпусна нито точка на опонента си и направи сериозна крачка към третия кръг на Уимбълдън.

Следващата част стартира с размяна на ранни пробиви, но оттам насетне тийнейджърът пое пълен контрол над събитията на корта и изглеждаше сякаш е привикнал до голяма степен с покритието, тъй като сменяше посоката си на движение с лекота и правеше огромен брой завършващи удари. В крайна сметка Грийкспор видя как няма никакъв шанс да постигне обрат и капитулира пред невероятния тенис на Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все по-уверен на тревата: Безупречен Алкарас ще дебютира в третия кръг на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook