Вследствие на травмата в Монреал: Монфис е аут US Open; не е ясно кога ще се завърне

от в 17:23 на 19.08.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон започна отлично за Гаел Монфис, който спечели титлата в Аделаида и след това загуби в петсетова битка от Матео Беретини в четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън. Французинът обаче никога не е бил късметлия по отношение на контузиите и скоро след това получи неприятна травма в областта на десния крак, която го извади от ATP Тура за период от три месеца. Все пак ветеранът съумя да се завърне на много високо ниво през миналата седмица и спечели откриващите си два двубоя от Мастърса в Монреал, ала отново беше изоставен от късмета.

Бившият номер 6 нарани същата проблемна зона при опита си да достигне до една топка в двубоя си срещу Джак Дрейпър и веднага се строполи на корта, като можехме да видим сълзите в очите му. Физиотерапевтът направи всичко възможно, за да може "Ла Монф" да продължи участието си и той се завърна облепен на игрището, ала започна да куца още при първата точка след подновяването на играта и прекрати предсрочно участието си в мача.

За съжаление, то явно резултатите от последвалите медицински прегледи не са били никак положителни, защото Монфис обяви, че ще му се наложи да пропусне трети пореден турнир от Големия шлем и към момента не може да каже кога точно ще може да се състезава отново, а това определено е неприятна новина за българските фенове, които очакват 35-годишният играч да се изяви на тазгодишния Sofia Open.  Родната надпревара стартира на 25 септември и французинът трябва да бъде една от големите звезди в нашата столица, но засега участието му е под голяма въпросителна.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вследствие на травмата в Монреал: Монфис е аут US Open; не е ясно кога ще се завърне Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | us open | гаел монфис | контузия | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook