Второ отказване за деня в Мадрид: Музети не издържа и Зверев е в четвъртфиналите

от в 18:20 на 05.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев стартира участието си в Мадрид по крайно неубедителен начин и имаше сериозна опасност да оваканти титлата си още на старта, след като се оказа догонващ в сетовете срещу Марин Чилич. Световният номер 4 обаче показа характер и осъществи обрат, а днес му предстоеше трудно изпитание, изправяйки се срещу талантливия младок Лоренцо Музети. Италианецът е изключително опасен опонент на клей и през миналата година беше близо до триумф над Новак Джокович на Ролан Гарос, но днес физическото му състояние не позволи да станем свидетели на конкурентен двубой.

Музети стартира участието си още от квалификациите и трябваше да изиграе цели три мача повече от съперника си досега, което му се отрази фатално и той се отказа след само 41 минути престой на корта - 6:3 1:0 в полза на Зверев и отказ на италианеца. По този начин Саша си гарантира място на четвъртфиналите, а там ще премери сили с Феликс Оже-Алиасим или Яник Синер, когато наскоро надигра в драматична над тричасова битка по време на Мастърса в Монте Карло.

Самият мач стартира равностойно и 20-годишният състезател с лекота печелеше подаванията си до 3:2 в своя полза, само че точно тогава започна да изпитва сериозни болки в областта на лявото бедро и Зверев спечели пет поредни гейма, което накара Музети да прецени, че няма шансове предвид обстоятелствата и последва негово отказване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Второ отказване за деня в Мадрид: Музети не издържа и Зверев е в четвъртфиналите Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | александър зверев | лоренцо музети | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook