Въпреки 23 двойни грешки: Световната №6 оцеля срещу квалификантка в Сан Хосе

от в 03:57 на 05.08.2022
Мирела Николова

Арина Сабаленка не бе излизала на корта от средата на юни и дългото ѝ отсъствие оказа своето влияние в първия ѝ двубой на надпреварата в Сан Хосе. Беларуската бе далеч от най-високото си ниво на игра, като допусна цели 23 двойни грешки, но въпреки това намери начин да сломи съпротивата на световната №168 Катрин Доулхайд, за да оформи крайното 5:7 6:1 7:5 след 2 часа и 38 минути престой на корта. Така тя намери място сред четвъртфиналистките в турнира, където я очаква сблъсък срещу поставената под номер 7 Дария Касаткина.

Откриващата част бе изключително оспорвана, тъй като в нея станахме свидетели на общо седем пробива. Никоя от двете състезателки не успяваше да установи константно високо ниво на представяне, но американката се оказа по-стабилната в решителните моменти и възползвайки се от слабата игра на съперничката си от сервис линията, осъществи решителен пробив в единадесетия гейм, който предреши изхода на дебютния сет в нейна полза.

Проблемите на начален удар за Сабаленка се пренесоха и във втората част, където още в дебютното си подаване тя бе изправена пред три опасности от брейк. Въпреки това световната №6 показа борбеност и се спаси от неприятности, след което успя да наложи изключително темпо на игра и благодарение на мощните си удари от основната линия спечели 5 от следващите 6 гейма, за да изравни общия резултат.

В заключителната част предимството продължи да бъде на страната на посрещащите, но пробивите липсваха до осмия гейм, когато подаването на беларуската представителка отново я предаде и тя инкасира късен брейк, дал възможност на Доулхайд да сервира за успеха. Изоставаща с 3:5, Сабаленка включи на съвсем друга предавка и установи пълна доминация на корта, като в оставащите минути от срещата отпусна едва три точки на опонентката си, за да триумфира с победата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки 23 двойни грешки: Световната №6 оцеля срещу квалификантка в Сан Хосе Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | сан хосе

Коментари





Следвайте ни в Facebook