Въпреки кончината на баща си: Фереро зарадва Алкарас с неочаквана поява за финала

от в 17:40 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас несъмнено е най-талантливият млад състезател и едва ли някой се съмнява, че испанецът скоро ще оглави световната ранглиста. 18-годишният играч тази вечер може да се превърне в един от малцината тийнейджъри, които са печелили титла от сериите "Мастърс", а главна заслуга за неговото развитие има бившия шампион от Ролан Гарос - Хуан Карлос Фереро.

Някогашният номер едно работи с младока от самото му навлизане в ATP Тура и се е превърнал в по-голям брат за него. Връзката между двамата е много по-силна от обичайната между треньор и състезател, което дава своите резултати и Алкарас върви смело по стъпките на наставника си. Тази седмица обаче Фереро не можеше да бъде до своя подопечен, защото трябваше да претърпи загубата на своя баща и се прибра обратно в Испания, докато Карлос остана в Маями и съумя да достигне до сблъсъка за титлата, макар че не можеше да разчита на подкрепата от страна на най-важния човек в неговия екип.

Досега световният номер 16 посвещава всичките си победи в надпреварата на треньора си, а самият специалист е решил да изненада Карлос и вчера вечерта е пътувал тайно до Флорида. В крайна сметка Фереро пристига в хотела тази сутрин, докато младокът стои в лобито заедно с другите си близки и радостта на Алкарас е огромна, когато вижда своето най-голямо тенис вдъхновение. Трогателната сцена завършва с прегръдка между двамата и определено днес шампионът от Рио ще има още една сериозна причина да бъде пределно мотивиран в предстоящата финална среща.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки кончината на баща си: Фереро зарадва Алкарас с неочаквана поява за финала Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | карлос алкарас | любопитно | маями | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook