Възходът на Донски продължава! Полуфиналист е в Созопол!

от в 15:00 на 08.10.2021
Калоян Соколов

Александър Донски показва впечатляващо изразстване през този сезон и продължава да надгражда над чудесното представяне, което му донесе дебютна победа на тазгодишния Sofia Open. През тази седмица нашата пета ракета пък участва на турнира от сериите "Фючърс" в Созопол, където си проправи път към полуфиналната фаза, след като днес преодоля съпротивата на германеца Тим Хандел с 6:3 3:6 6:2.

Родният ни представител не започна двубоя по най-добрия начин, инкасирайки пробив още в третия гейм. Впоследствие обаче офанзивата на Донски постепенно започна да взема връх, а това му позовли веднага да възвърне паритета в резултата и в крайна сметка да осъществи обрат в откриващия сет.

Втората част отново нямаше блестящ старт за нашия сънародник, защото седмият поставен значително изостри своите ретури и заслужено взе подаването на четвъртия поставен. Алекс не се предаде и можеше да изравни в самия край, но германецът показа здрави нерви и всичко щеше да се реши в третия сет.

Там Хандел за пореден път можеше да разчита на ранен аванс, ала нашето момче мигновено се окопити и наложи неоспоримо надмощие до последната точка на сблъсъка. Така българинът ще срещне в спор за място на финала Кай Вехнелт, с когото до момента никога не са играли досега на сингъл.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на Донски продължава! Полуфиналист е в Созопол! Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | Обзори | фючърси

Коментари





Следвайте ни в Facebook