Възходът на Ига Швьонтек: От титлата на Ролан Гарос до върха на WTA ранглистата

от в 17:14 на 26.03.2022
Диана Андреева

Преди седемнадесет месеца Ига Швьонтек не беше точно звезда в голямата плеяда на дамския тенис. Всъщност, когато отпътува за променилия кариерата й Ролан Гарос през 2020-а година, тя беше класирана извън първите 50 на WTA ранглистата и тъкмо бе допуснала поредното разочароващо поражение. 

И тогава в Париж, сякаш по сценарий на филм, се случи нещо магическо и същевременно напълно неочаквано - триумфът на Ига Швьонтек. 19-годишна по това време, полякинята се превърна в най-ниско класираната шампионка от Големия шлем и пренаписа историята на Ролан Гарос със своето постижение. Едно е обаче да спечелиш мейджър надпревара, благодарение на отлична игра в продължение на две седмици, но съвсем друго е да продължиш да впечатляваш на тенис корта и да работиш усилено, за да се издигнеш до самия връх на световната ранглиста. 

Вчерашният ден ще остане завинаги паметен за Швьонтек. На пръв поглед един обикновен мач, една рутинна победа, но с ключово значение. С успех в последователни сетове - 6:2 6:0, полякинята подпечата не само мястото си в третия кръг на Miami Open 2022, но и поредното изкачване в класацията на WTA, този път обаче до самия й връх - позицията на 1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на Ига Швьонтек: От титлата на Ролан Гарос до върха на WTA ранглистата Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | ига швьонтек | ролан гарос | тенис ранглиста | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook