Възходът на Корда продължава: Повали полуфиналист от US Open в Антверп

от в 20:39 на 20.10.2022
Мартин Петков

Себастиан Корда открай време бива определян като един най-талантливите представители на следващото поколение в тениса и с достигането на мача за титлата в Хихон преди броени дни, то американецът постепенно започва да оправдава очакванията. Вицешампионът от NextGen Финалите продължава да впечатлява с изявите си и през тази седмица на белгийска земя, като днес в Антверп се поздрави с успех в последователни сетове срещу полуфиналиста от тазгодишния US Open - Карен Хачанов, надигравайки го за близо два часа на корта - 7:5 7:6(9). По пътя на устемения към нов АТР финал световен номер 36 следва сблъсък с Йошихито Нишиока на четвъртфиналите в състезанието.

Корда започна трудно двубоя и често оставаше без отговор срещу мощните удари на руснака, който впечатли с клиничност във важните точки и поведе с пробив. Авансът на 18-ия в света обаче светкавично беше заличен от младока, с което настъпиха мигове на равнопоставеност между двамата състезатели. Сервиращите изцяло контролираха случващото си и по всичко изглеждаше, че ни предстои да наблюдаваме тайбрек, но внезапен спад в действията на Хачанов помрачи направеното от него до този момент и той инкасира пробив от ситуация 40:15, при което световният номер 36 затвори откриващия сет на собствено подаване.

Във втората част станахме свидетели на абсолютен паритет в силите на корта, преди поредният момент на разконцентрация от страна на сребърния медалист от Токио да го доближи максимално до напускане на надпреварата, след като загуби сервиса си от 40:0. Американецът и син на бившия шампион от Шлема - Петр Корда, не съумя в последвалите минути да затвърди спечеленото предимство, като се пропука със серия от непредизвикани грешки и 13-и гейм трябваше да определи победителя в сета. В него Хачанов си послужи с уменията си за игра от основната линия и разполагаше с цели четири сетбола, които обаче неистово пропиля, при което Корда направи нужното, за да сложи точка на спора в срещата в два сета и оползтвори третия си мачбол по пътя към крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът на Корда продължава: Повали полуфиналист от US Open в Антверп Мартин Петков
Теми:  
atp | антверпен | карен хачанов | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook