Възходът продължава: Тийм с доминантно представяне в Кицбюел

от в 22:10 на 26.07.2022
Мартин Петков

Доминик Тийм в началото на месеца постигна първи успех, макар и дошъл на ниво Чалънджър, след над едногодишно чакане, изпълнено с множество травми и разочарования. Австриецът скоро след това доказа, че победата му не е плод на случайност, като мигновено надгради значително в представянето си и достигна последователно четвъртфинал и полуфинал на АТР 250 надпреварите в Бощад и Гщаад. През тази седмица някогашният номер 3 се включи на домашния си турнир в Кицбюел, където е бивш шампион, и предвид силните си игри напоследък, то след отказванията на Каспър Рууд и Матео Беретини австриецът влиза в позицията на един от фаворитите за титлата, ала първо трябваше да се справи на старта с участващия под формата на ,,щастлив губещ" Александър Шевченко.

Сблъсъкът протече под контрола и темпото, което шампионът от Шлема налагаше при всеки удобен момент, като същевременно демонстрира убедителност на сервис и напълно заслужено под изпълнения с негови почитатели корт се поздрави с успеха в последователни сетове след 6:4 6:2. Във фазата на осминафиналите за световния номер 199 предстои да срещне квалификанта и свой сънародник Себастиан Офнер, който по-рано днес осъществи обрат срещу Ришар Гаске.

Още от дебютния четвърт час на двубоя разликата в класите се виждаше с просто око, ала самоотвержената игра във важните моменти от страна на руснака даде искания от него резултат и след като отрази цели седем брейкбола в първите си две подавания, то той даде ясно да се разбере, че е готов за сериозна битка с двукратния подгласник от Ролан Гарос. Тийм от своя страна нито за миг не трепна и поддържаше много високо нивото си на сервис, за да дочака своя пореден шанс в седмия гейм, когато вече беше безкомпромисен спрямо по-младия си колега и реализира късен пробив, който минути по-късно му донесе и откриващия сет на сметката.

Втората част имаше сходен облик с вече отминалата първа в началните си минути, като австриецът умело използва по-големия си опит и богат репертоар за игра на червени кортове, като си осигури ранен пробив аванс. Руснакът обаче наглед неочаквано предвид случващото се на корта напомни за себе си и загатна, че краят на срещата е далеч, след като освободен от напрежението регистрира добра поредица от удари и чрез рибрейк възстанови паритета. Бившият шампион от турнира по никакъв начин не се трогна от факта, че загуби предимството и дори го използва като допълнителна мотивация, за да покачи качеството в играта си до висоти непосилни за ,,щастливия губещ" и не му отпусна нито гейм до края на сблъсъка, за да стигне до крайния успех под възгласите на своите сънародници по трибуните в Кицбюел.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Тийм с доминантно представяне в Кицбюел Мартин Петков
Теми:  
atp | александър шевченко | доминик тийм | кицбюел

Коментари





Следвайте ни в Facebook