Възстановяването се развива по план: Саша Зверев захвърли патериците (видео)

от в 23:24 на 16.07.2022
Мирела Николова

Александър Зверев демонстрираше страхотна игра по време на клей сезона, която го отведе до полуфиналите на Откритото първенство на Франция. По пътя си към фазата на най-добрите четирима в Париж германецът сломи съпротивата на младата звезда Карлос Алкарас и бе оказал сериозен натиск върху Рафаел Надал в полуфиналната им среща. За съжаление обаче, световният №2 огъна глезена си в края на втория сет и не можеше да стъпи на десния си крак, поради което се наложи да бъде изведен от корта в инвалидна количка.

Впоследствие стана ясно, че златният медалист от Олимпийските игри в Токио е скъсал връзки на глезена, и очакванията бяха да бъде извън игра в продължение на половин година. Въпреки това той изрази надежда, че ще успее да се възстанови навреме за предстоящия US Open, стартиращ на 29 август, като тази негова цел изглежда все по-постижима. 

Преди няколко дни Саша публикува видео в профила си в Instagram, на което се вижда как вече е в състояние да се придвижва без патерици, като същевременно вече е свалил и ортопедичния ботуш, който носеше през последните седмици. Финалистът от Ню Йорк през 2020 г. добави "Александър Зверев - версия 2.0" като текст към клипа, придружен от емотикон, изобразяващ робот.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Alexander Zverev (@alexzverev123)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възстановяването се развива по план: Саша Зверев захвърли патериците (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook