Вавринка потегли бавно, но все пак не допусна изенада в първия си мач за сезона

от в 06:43 на 03.02.2021
Калоян Соколов

Стан Вавринка имаше сериозни проблеми в откриващия си двубой за сезон 2021, но все пак съумя да се справи със съпротивата на винаги опасния ветеран Михаил Кукушкин, надигравайки го с 3:6 6:3 6:2. По този начин швейцарецът се класира за осминафиналната фаза на Murray River Open, където го очаква среща с местния представител Алекс Болт.

Топ поставеният никога не е бил от играчите, които влизат бързо в двубоите си и това отново се превърна в проблем за него. Стан имаше трудности да настрои ударите си и често придаваше твърде много сила на топката в опитите си да потърси бърза развръка. Кукушкин пък просто гледаше да стои стабилно в размените от дъното на корта, изчаквайки неминуемо идващата грешка от страна на трикратния шампион от Шлема.

Всичко това доведе до спечелването на първата част от страна на казахстанеца, но това имаше изцяло отрезвяващо действие върху Вавринка и той повиши значително своето ниво, което му помогна да установи контрол над двубоя и обратът беше само въпрос на време, след като Кукушкин бе напълно безпомощен пред атакуващата мощ на световния номер 18.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка потегли бавно, но все пак не допусна изенада в първия си мач за сезона Калоян Соколов
Теми:  
Murray River Open | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook