WTA Finals: Плишкова надделя в луд мач над Мугуруса в битката на бившите номер едно

от в 06:40 на 11.11.2021
Калоян Соколов

Каролина Плишкова имаше трудни моменти през настощия сезон, след като трябваше да напусне световния топ 10 за пръв път от пет години насам, но чехкинята бързо се върна на победната пътека и направи чудесна втора половина от годината, а това я класира за финалите на WTA в мексиканския град Гуадалахара, където днес тя постигна изключително драматичен успех над Гарбинье Мугуруса в откриващата си среща от група B.

Срещата предложи множество обрати и драматизъм до самия край, но финалистката от Уимбълдън показа по-здрави нерви и заслужено се наложи с 4:6 6:2 7:6(6) и така се присъедини към Анет Контавейт, която по-рано днес също стартира успешно участието си в надпреварата.

Третата поставена потегли вихрено, като проби още първото подаване на испанката, само че испанката отговори със серия от четири поредни гейма в актива си и не изпусна инициативата до приключването на откриващия сет.

Кралицата на асовете напомни за себе си във втората част, тъй като в нея вкара цели 89 процента от първото си подаване, което донесе множество директни точки от сервис в нейния актив, а Мугуруса нямаше никакъв шанс на ретур. Това позволи на Плишкова да заиграе една идея по-спокойно на посрещане, докато двукратната шампионка от Шлема влезе в серия от грешки и скоро имахме паритет в общия резултат.

Изведнъж началният удар на чехкинята претърпя пълен крах, което позволи на иберийката да осъществи ранен брейк в решителната част. Паритетът обаче беше веднага възстановен от световната номер четири, макар че тя продължаваше дс бъде неубедителна в изявите си и играта категорично се водеше от по-нискоранкираната състезателка.

Все пак Плишкова оцеля на упражнения върху нея натиск и вкара сблъсъка в решителен тайбрек. Там отново Мугурса взе предимство, след като нейната опонентка я спомогна с двойна грешка, ала последваха две прибързани отигравания на испанката, за да се стигне до 3:3 при смяната на полетата. Последва нов мини пробив в актива на световната номер пет, но тя отново не съумя да развие своето предимство и чехкинята намери пътя към направата на победоносен обрат!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA Finals: Плишкова надделя в луд мач над Мугуруса в битката на бившите номер едно Калоян Соколов
Теми:  
wta финали | Гарбинье Мугуруса | гуадалахара | каролина плишкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook