WTA Кливланд: Контавейт и Бегу излизат една срещу друга в спор за трофея

от в 09:30 на 28.08.2021
Владислав Риждов

Анет Контавейт се класира за финала на турнира в Кливланд. В полуфиналната си среща естонката надигра Сара Сорибес Тормо в последователни части - 6:4 6:4.

Срещата започна равностойно за двете състезателки, като паритета се запази до средата на първата част. Тогава испанката първа се добра до пробив и поведе с 4:3. Контавейт обаче бързо навлезе в правилния ритъм и моментално навакса пробив пасив, който имаше, а до края на откриващия сет не даде нито гейм повече на съперничката си, повеждайки уверено в отделните части. Резултатът във втория сет бе идентичен. Двете отново стартираха с размяна на брейкове, а впоследствие продължиха да поддържат паритета в геймовете. Развръзката дойде в самия края на двубоя, когато Сорибес Тормо сервираше за 5:5. Поставената под номер две в схемата от своя страна изигра солиден гейм на ретур и проби на нула световната №43, а с това си подпечата и крайната победа.

В другия полуфинал Ирина Камелия Бегу изненада поставената под номер шест в схемата Магда Линет - 7:6(5) 6:2 и си гарантира място на финала.

Откриващата част бе изпълнена с обрати, като и двете бяха нестабилни от линията за сервис. Първо Линет поведе комфортно с 3:0, преди 31-годишната Бегу да спечели на сметката си пет последователни гейма и да обърне развоя в своя полза. Румънката дори пропусна сетбол, сервирайки при 5:4 и така в крайна сметка първата част трябваше да бъде решена след изиграване на тайбрек. В него отново обратите не липсваха. Бегу се оказа по-концентрираната от двете и след като навакса изоставане с 5:3 точки, прибра първия сет на сметката си. През втората част световната номер 74 лиши срещата от каквато и да е интрига. Румънската представителка на бърза ръка проби подаването на Линет, а след това реализира още един брейк, с който сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA Кливланд: Контавейт и Бегу излизат една срещу друга в спор за трофея Владислав Риждов
Теми:  
wta | анет контавейт | ирина камелия бегу | обзор | тенис турнир в кливланд | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook