WTA ранглиста: Барти запазва лидерска позиция, Швьонтек напуска топ 5

от в 06:19 на 07.02.2022
Диана Андреева

WTA Тура направи кратка почивка след края на Australian Open 2022. Представителките на елита разполагаха с възможност да си отдъхнат, преди отново да застанат под светлината на прожекторите. Независимо от липсата на игра обаче, промените в световната ранглиста през днешния ден далеч не отсъстват.

Ашли Барти уверено продължава да заема върха в подреждането на WTA, а сред топ три са ощи Арина Сабаленка и Барбора Крейчикова. Ига Швьонтек от своя страна направи сериозен възход през миналата седмица и дебютира сред първите пет, но днес отстъпи назад и позволи на своите колежки да се поздравят с леко изкачване.

Златната медалистка от Олимпийските игри в Токио през миналата година Белинда Бенчич не оправда очакванията на почитателите към себе си и допусна ранна загуба на тазгодишното Открито първенство на Австралия. Това доведе и до отстъпването й в световната класация, което днес продължава и я извежда на 24-то място. Но загубата за едни, е победа за други, защото именно благодарение на Бенчич, от днес Симона Халеп отново се приближава към топ 20, изкачвайки се до 22-ра позиция.

За американките през тази седмица новините далеч не са добри. "Детето-чудо" Кори Гоф отстъпва с три места и вече се намира непосредствено след Лейла Фернандес - световната номер 19, докато Шелби Роджърс допуска спад и излиза от топ 40, за да заеме 47-ата позиция.  

Официалната WTA ранглиста можете да намерите на следния линк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Барти запазва лидерска позиция, Швьонтек напуска топ 5 Диана Андреева
Теми:  
wta | ашли барти | белинда бенчич | ига швьонтек | кори гоф | лейла фернандес | симона халеп | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook