WTA ранглиста: Без промени сред челната десетка, Халеп продължава да се изкачва

от в 06:46 на 25.10.2021
Диана Андреева

С началото на новата работна седмица не се забелязват сериозни изменения в световната ранглиста при дамите. След края на турнирите в Москва и Тенерифа размествания в топ 10 отсъстват, а 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс продължава да заема 40-ото място в подреждането. 

За бившата световна номер едно Симона Халеп сезонът не се разви по желания начин, тъй като контузия принуди румънката да си вземе продължителна пауза. Но тя постепенно навлиза отново във форма и се изкачва нагоре в подреждането, като от днес е номер 18, а сега и предстои участие в още един WTA турнир преди края на 2021. 

Анет Контавейт сътвори немислим обрат във финалния мач в Москва през вчерашния ден и заслужено надигра представителката на домакините Екатерина Александрова. Контавейт се поздрави с трофей от събитието, а с това се изкачи и с цели шест места в ранглистата, за да се превърне в новата 14-та ракета на света. 

Същевременно отказването на Ашли Барти от WTA Finals 2021 осигури възможност на шампионката от Индиън Уелс Паула Бадоса, заедно с Мария Сакари, Гарбинье Мугуруса и Ига Швьонтек, да си осигури място в заключителния за сезона турнир, в който една срещу друга се изправят най-добрите осем тенисистки за годината. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Без промени сред челната десетка, Халеп продължава да се изкачва Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | Гарбинье Мугуруса | ига швьонтек | мария сакари | симона халеп | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook