WTA ранглиста: Дебют за Радукану в топ 10; Рибакина остава извън първите 20

от в 06:27 на 11.07.2022
Владислав Риждов

През вчерашния ден завърши третият за годината турнир от Големия Шлем - Уимбълдън. Тази година станахме свидетели на едно различно издание на най-старата тенис надпревара, тъй като от АТР взеха решение да не дават точки за ранглистата в знак на протест срещу организаторите в All England Club, които не допуснаха до участие представителите на Русия и Беларус. Това автоматично означава, че играчите няма как да защитят завоюваните през миналата година точки, което води и до своите промени в обновената ранглиста. Серията от 37 поредни победи за Ига Швьонтек намери своя край по време на турнира, но това по никакъв начин няма да се отрази върху нейното класиране, като тя продължава да има сериозен аванс пред втората в подреждането Анет Контавейт.

Мария Сакари, която бе сензационно надиграна от ветеранката Татяна Мария в трети кръг, прогресира с две позиции и се нарежда под номер 3, а под гъркинята са Паула Бадоса и Онс Жабер, която, въпреки че достигна до спора за трофея, бележи спад от три места. Положителни новини има и за Даниел Колинс. Американката бе една от многото поставени състезателки, които напуснаха рано "свещената трева", но пък за сметка на това финалистката от Аустрелиън Оупън може да се похвали с рекордно класиране от днес, след като вече заема седмото място в таблицата, а точно под нея застава Гарбинье Мугуруса.

Шампионката Елена Рибакина ще се раздели със 185 пункта от актива си, но това няма да се отрази на нейното класиране и тя остава под номер 23, докато цели шест тенисистки могат да се похвалят с върхови постижения. Ема Радукану не оправда надеждите на домакините, но въпреки това записва прогрес от едно място, което означава, че от днес британката прави своя дебют в челната десетка, следвана от Кори Гоф, която също постига рекордно място от днес - 11. Въпреки че няма записан мач от Ролан Гарос насам, Лейла Фернандес също се присъединява към своите колежки, и вече е ракета номер 14 на света, а в тази графа попадат още Вероника Кудерметова, Жил Тайхман, Беатриз Хадад Мая и Мартина Тревизан.

Тук можете да видите официалната ранглиста на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Дебют за Радукану в топ 10; Рибакина остава извън първите 20 Владислав Риждов
Теми:  
wta | елена рибакина | ема радукану | ига швьонтек | кори гоф | онс жабер | паула бадоса | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook