WTA ранглиста: Крейчикова се завръща като №2; Радукану все по-близо до дебют в топ 10

от в 06:30 на 02.05.2022
Владислав Риждов

През настоящата седмица се провежда първата Мастърс надпреварата на клей при дамите за годината, тази в Мадрид, в която участие вземат едни от най-добрите състезателки в Тура. Това ще доведе и до своите промени при обновяването на световната ранглиста. Едноличен лидер продължава да бъде Ига Швьонтек, която само преди броени дни спечели четвъртата си поредна титла, но за съжаление трябваше да пропусне турнира от сериите 1000 поради контузия.

От днес пък младата полякиня има нова подгласничка. Това е Барбора Крейчикова, която се завръща на втората позиция в класирането, измествайки от нея Паула Бадоса. Топ 5 се допълва още от Мария Сакари и Анет Контавейт, които бележат изкачване в новото издание на подреждането. Въпреки че достигна до спора за титлата в Щутгарт, неубедителните изяви през сезона за Арина Сабаленка не спират да дават отражение върху нейното място в ранглистата.

Тя загуби още първия си мач в Мадрид, а това означава отстъпление с нови три места и от днес тя е седма ракета на света. Ема Радукану запазва върховото си 11-то място, но британката демонстрира добри изяви за момента в испанската столица и скоро може да дебютира в челната десетка. Съперничката на Радукану във финала на US Open Лейла Фернандес вече може да се похвали рекордно класиране, след като от днес канадката вече е под №18 в таблицата.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Крейчикова се завръща като №2; Радукану все по-близо до дебют в топ 10 Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta ранглиста | Арина Сабаленка | барбора крейчикова | ема радукану | ига швьонтек | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook