WTA ранглиста: Лек спад за Цвети Пиронкова, без промени в топ 10

от в 07:05 на 02.08.2021
Диана Андреева

Макар и новата седмица да води до обновяване на световната ранглиста, сериозни промени в челните позиции през днешния ден няма. За разлика от състезателите при мъжете, голяма част от топ тенисистките взеха участие в Летните олимпийски игри в Токио, а те не допринасят с точки към WTA класацията. Именно затова сред първите 10 места няма никакви размествания - Ашли Барти продължава да оглавява подреждането, следвана от Наоми Осака, Арина Сабаленка, София Кенин и Бианка Андрееску.

За Дженифър Брейди сезон 2021 продължава да бъде все толкова успешен, а от днес тя е още по-близо до рекордно високата си позиция в подреждането. Това е факт след като бившата световна номер едно Виктория Азаренка отстъпи с едно място и позволи на Брейди да се изкачи до номер 13.

Българските състезателки не успяха да се представят по възможно най-добрия начин през изминалата седмица на турнирите, в които участваха, а на това се дължи и известния им спад в ранглистата. Цветана Пиронкова и Изабелла Шиникова отстъпват с няколко позиции и са съответно на 104-то и 225-то място, докато Виктория Томова и Елица Костова вече са съответно номер 117 и 266.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Лек спад за Цвети Пиронкова, без промени в топ 10 Диана Андреева
Теми:  
wta | бгтенис | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook