WTA ранглиста: Пиронкова остава номер едно у нас; Крейчикова е на крачка от топ 10

от в 07:17 на 19.07.2021
Диана Андреева

Обновяването на световната ранглиста не донесе особено много промени на WTA класацията през тази седмица. Челната десетка остава непокътната, но за сметка на това Барбора Крейчикова все по-настоятелно се приближава до нея. След като спечели поредното отличие през сезон 2021, чехкинята се изкачи до номер 11 в подреждането, а едва 60 точки я делят от дебют сред първите 10 тенисистки в Тура.

Скок и за шампионката от Будапеща Юлия Путинцева. Благодарение на спечелената титла през изминалата седмица от днес тя е номер 35. Сериозно изкачване и за Тамара Зиданшек, която именно вчера вдигна трофея в Лозана - тя достигна до нов личен връх в кариерата си, заемайки 37-то място.

Чехкинята Тереза Мартинцова, която изигра една от най-убедителните си седмици в Тура до момента, вече е част от топ 70, а повод за радост има и друга финалистка от изминалата седмица, а именно Анхелина Калинина. Тя остана на крачка от трофея, но заслужено достигна до 84-то място, което е и най-високото й класиране в кариерата.

Цвети Пиронкова пък продължава да бъде първа ракета на страната, запазвайки своята 103-та позиция.  Вики Томова се намираше на крачка от дебют в топ 100, ала неприятно поражение е причината тя да отстъпи до 118-то място. Елица Костова и Изабелла Шиникова също отстъпват назад в подреждането от днес, като те вече са съответно 270-та и 221-ва.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Пиронкова остава номер едно у нас; Крейчикова е на крачка от топ 10 Диана Андреева
Теми:  
wta | барбора крейчикова | виктория томова | ранглисти | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook