WTA ранглиста: Пиронкова с нов спад, Уилямс на ръба от изпадане извън топ 20

от в 09:57 на 16.08.2021
Диана Андреева

С обновяването на световната ранглиста идват и известни промени в подреждането. Седмици преди началото на последния за сезона турнир от Големия шлем - US Open, разместванията не са никак малко.

Цветана Пиронкова изигра последния си официален мач на Уимбълдън 2021, където намери място в основната схема като щастлива-губеща, ала не успя да се справи със съпротивата на Юлия Путинцева и напусна турнира. От тогава насам българката претърпява само спадове в световната ранглиста, като от днес тя вече е на 107 място, а по-малко от 100 точки я делят от напускането на топ 120 и я отдалечават все повече от мечтаното завръщане сред първите 100.

Бронзовата медалистка от Токио Елина Свитолина се завръща сред първите пет в подреждането, а скок с едно място правят още Каролина Плишкова и Ига Швьонтек, които в момента са съответно номер шест и седем. За сметка на това Бианка Андрееску отстъпва с няколко позиции след като не успя да защити трофея си от турнира в Монреал, като тя е следвана от Гарбинье Мугуруса и Барбара Крейчикова, която е и последната състезателка сред топ 10.

Серина Уилямс за последно напусна топ 20 на световната ранглиста при дамите преди почти три години. От август 2018 насам американката винаги е фигурира сред челните места на подреждането, но в момента тя е на ръба от това да бъде класирана извън първите 20 състезателки. Това е факт, тъй като от известно време тя се възстановява от травма в областта на глезена и състоянието й все още не й позволява да се завърне на професионалната сцена.

Неприятни са новините и за претърпялата тежка контузия Симона Халеп. Румънката, която в даден момент на сезона заемаше третото място, спадна до номер 13, а с това "изтласка" напред Белинда Бенчич и Петра Квитова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Пиронкова с нов спад, Уилямс на ръба от изпадане извън топ 20 Диана Андреева
Теми:  
wta | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook