WTA ранглиста: Прогрес за шампионката от Мадрид; Сабаленка отново губи позиции

от в 06:30 на 09.05.2022
Владислав Риждов

През изминалата седмица се проведе първата Мастърс надпревара на клей при дамите за сезона, а именно тази в Мадрид, където участие взеха някои от най-добрите състезателки в Тура. Развоят на турнира бе изключително любопитен, а това без съмнение води до промени в ранглистата при нейното обновяване днес. Безапелационно на върха продължава да е Ига Швьонтек, която трябваше да пропусне състезанието в испанската столица поради контузия. Освен позицията на младата полякиня, която не търпи промяна за поредна седмица, не можем да кажем същото за останалата част от челната десетка.

Заради ранното си отпадане в Мадрид Паула Бадоса загуби второто си място, което вече се заема от Барбора Крейчикова, докато испанката пада една позиция по-надолу. Плътно зад нея се намират Мария Сакари и Анет Контавейт, а под номер 6 можем да намерим Каролина Плишкова. Прогрес бележи и шампионката от тази седмица - Онс Жабер. Жабер се превърна в първата тенисистка от арабски произход с подобна титла, а това ѝ носи изстрелване с три места, като от днес тя е седма ракета на света. Неубедителните изяви на Арина Сабаленка през сезона пък не спират да се отразяват на нейното класиране. Тя загуби още първия си мач през миналата седмица, което означава отстъпление с нови четири места до №8. Топ 10 се допълва от Даниел Колинс и Гарбинье Мугуруса.

Въпреки че допусна поражение от Жабер в битката за трофея, Джесика Пегула се поздрави с върхово постижение в своята кариера. От днес американката се намира под номер 11 в класацията и съвсем скоро може да направи своя дебют в топ 10. Ема Радукану, от своя страна, губи едно място и се връща на 12-та позиция, но също с реални шансове в най-близко бъдеще да я видим като част от десетте най-добри състезателки.

Официалната ранглиста на WTA можете да видите тук.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Прогрес за шампионката от Мадрид; Сабаленка отново губи позиции Владислав Риждов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | джесика пегула | ема радукану | ига швьонтек | онс жабер | паула бадоса | ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook