WTA ранглиста: Шампионката от Синсинати прелетя с близо 20 места, Квитова също с прогрес

от в 04:09 на 22.08.2022
Мирела Николова

Новата работна седмица е вече тук, а с това е време и за обновяването на световната ранглиста, която през днешния ден търпи някои сериозни промени. След изпълнения с изненади и неочаквани обрати WTA 1000 турнир в Синсинати липсват размествания в челото на класацията, тъй като Ига Швьонтек запазва убедително лидерството си, разполагайки с почти двойно по-голям точков актив спрямо своята подгласничка Анет Контавейт, докато топ 5 се допълва още от Мария Сакари, Паула Бадоса и Онс Жабер.

Голямата изненада от изминалата седмица в лицето на Каролин Гарсия, стартирала от квалификациите и достигнала до трофея от надпреварата в щата Охайо, прибавя 840 точки към актива си, които ѝ помагат да регистрира прогрес с цели 18 позиции и завръщане в топ 20 на света, след като вече 17-ото място. Съперничката ѝ на финала Петра Квитова също отбелязва скок в ранглистата със 7 позиции, приближавайки се до първите 20, и от днес е ранкирана под №21.

Единствената промяна в челната десетка е свързана с изкачването на Арина Сабаленка до шестото място за сметка на Симона Халеп, която отстъпва с една позиция до №7. От своя страна, благодарение на отличните си изяви през настоящата седмица и престижните победи над Серина Уилямс и Виктория АЗаренка, Ема Радукану прогресира с 2 места и се доближава само на крачка от място в топ 10.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
WTA ранглиста: Шампионката от Синсинати прелетя с близо 20 места, Квитова също с прогрес Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ема радукану | каролин гарсия | петра квитова | ранглисти | симона халеп | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook