Ястремска допусна трисетово поражение в ИУ; Кошмарната серия на Кенин няма край

от в 12:19 на 10.03.2022
Владислав Риждов

През изминалата седмица Даяна Ястремска достигна до спора за трофея на турнира в Лион, въпреки всички перипети, с които трябваше да се сблъска преди пристигането си във френския град. С добрите си изяви там обаче младата украинка получи "уайлд кард" за Мастърса в Индиън Уелс, но за съжаление, допусна поражение още в откриващия си мач. В изключително драматичен двубой, продължил над два часа, Ястремска отстъпи на Каролин Гарсия с 4:6 7:6(8) 5:7.

Двубоят започна уверено от страна и на двете, като сервиращите доминираха в по-голяма част от сета. Разковничето дойде в седмия гейм, когато французойката успя да реализира пробив, който се оказа напълно достатъчен, за да запише откриващата част срещу името си. Ястремска и Гарсия пренесоха добрите си изяви и във втория сет, в който също паритетът бе налице до самия му край. Двете си размениха по един брейк, но нито една не успя да се откъсне в резултата, което доведе до логичен тайбрек. Там 21-годишната украинка имаше ранен аванс от 4:2, но той бързо бе заличен и Гарсия достигна до два мачбола, които обаче не успя да оползотвори. В крайна сметка младата украинка успя да обърне развоя е своя полза и спечели две поредни точки в края, изравнявайки общия резултат.

Третата част започна чудесно за 103-тата в света. Тя беше по-добрата на корта в началните минути и бързо си изгради преднина от 4:2. Ястремска обаче не успя да затвърди водачеството си и равенството бе върнато, а Гарсия пречупи още веднъж противниковия сервис, преди окончателно да се поздрави с успеха.

Кошмарната серия на София Кенин няма край, след като тя напусна надпреварата в Индиън Уелс още на старта, допускайки двусетова загуба от Беатрис Хадад Мая - 6:3 7:5.

Бившата шампионка от Шлема, която има едва две победи от началото на сезона, инкасира ранен пробив, който даде инициативата на съперничката ѝ. Мая пое контрола на корта, а скоро последва и нов брейк, с който поведе с 5:2. Кенин направи бегъл опит да окаже съпротива на световната номер 61, но Мая не допусна изненади и се приближи на сет от победата.

Бившата номер 4 стартира по-добре втората част и си отвори аванс от 2:0. Четири поредни гейма на сметката на бразилката обаче преобърнаха събитията на корта. Американката все пак намери начин да възстанови равенството, но в края отново бе пречупена и Мая и нанесе шесто поредно поражение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ястремска допусна трисетово поражение в ИУ; Кошмарната серия на Кенин няма край Владислав Риждов
Теми:  
wta | даяна ястремска | каролин гарсия | Обзори | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook