За 4-ти пореден турнир една срещу друга: Сабаленка подчини шампионка от Шлема в Щутгарт

от в 22:04 на 19.04.2023
Мартин Петков

Едно от любопитните съперничества на женската тенис сцена, което наблюдаваме на почти всеки един по-голям турнир, е това между Арина Сабаленка и Барбора Крейчикова. Всичко започна оттам, че чехкинята успя да се наложи над шампионката от Аустрелиън Оупън на WTA 1000 надпреварата в Дубай, където впоследствие вдигна и титлата, като в интервю сподели, че вижда себе си в компанията на Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Сабаленка в своеобразна "Голяма четворка" в WTA Тура.

Оттогава насам обаче Крейчикова далеч не успява да окаже същата съпротива срещу световната номер две, която я надигра последователно на двата турнира оформящи "Слънчевия Дубъл", а именно тези в Индиън Уелс и в Маями. Днес пък статуквото двете "мейджър" шампионки да се срещат на всяка надпревара беше спазено и за четвърти пореден турнир те се изправиха помежду си, този път на WTA 500 състезанието в Щутгарт, като успехът отново беше в полза на беларуската, която се наложи безапелационно след 6:2 6:3. По този начин втората поставена в схемата, която е действащата вицешампионка в германския град, продължава напред към четвъртфиналите и очаква победителката от испанското дерби между Кристина Буча и Паула Бадоса.

В началните моменти от двубоя силите на корта бяха изцяло изравнени, като никоя от двете тенисистки не вземаше инициативата на своя страна и сервиращите контролираха случващото се. Постепенно с течение на времето Сабаленка започна да става все по-настъпателна в действията си, като навлизаше навътре в полето и пласираше множество печеливши отигравания, които ѝ донесоха пълен превес в игрови план и тя спечели пет поредни гейма, за да спечели откриващия сет.

На старта на втората част световната номер 2 продължи серията си с пълна сила, като се доближи максимално до крайния успех, повеждайки с аванс от пробив. Път назад в срещата за бившата шампионка от Ролан Гарос видимо нямаше, като тя единствено съумя да спаси подаването си от нов брейк, ала Сабаленка беше безмилостна и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 4-ти пореден турнир една срещу друга: Сабаленка подчини шампионка от Шлема в Щутгарт Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | барбора крейчикова | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook