За 54 минути: Шампионката от Вашингтон разгроми местна любимка и е на финал в Кливланд!

от в 02:40 на 27.08.2022
Мартин Петков

Людмила Самсонова впечатли с изявите си в началото на сезона на твърди кортове, като постигна първокласни победи, една от които срещу актуалната шампионка на US Open в лицето на Ема Радукану, на турнира във Вашингтон и се поздрави с втори WTA трофей в кариерата си. Рускинята впоследствие пропусна ,,хилядарките" в Торонто и Синсинати, за да се включи през тази седмица на надпреварата в Кливланд, където продължи победната си серия до девет последователни успеха, след като тази вечер в полуфиналите разгроми домакинската представителка Бернарда Пера за едва 54 минути на корта - 6:1 6:2. Световната номер 45 по този начин се класира за финала и единственото, което я разделя от втора поредна титла на американска земя, е седмата поставена Алиаксандра Саснович.

Началото на срещата изцяло принадлежеше на шампионката от Вашингтон, която доминираше във всеки един аспект и се нуждаеше от едва четвърт час игра, за да поведе с гръмкото 4:0. Самсонова нито за миг не допусна колебание в играта си и след като на собствено подаване даде едва три точки на американката, необезпокоявана записа откриващия сет срещу името си за само 22 минути.

Във втората част статуквото на корта се запази, а Пера така и нямаше отговор срещу безупречното представяне на световната номер 45, поради което скоро надмощието на рускинята ѝ донесе нови два пробива аванс за 5:1. Самсонова изпита затруднение при реализацията на мачболи, но за сметка на това бе безпогрешна при четвъртия си такъв и ознаменува господството си в мача с безапелационен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За 54 минути: Шампионката от Вашингтон разгроми местна любимка и е на финал в Кливланд! Мартин Петков
Теми:  
wta | Бернарда Пера | людмила самсонова | тенис турнир в кливланд

Коментари





Следвайте ни в Facebook