За кого ще бъде Тони Надал, ако Рафа се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим?

от в 16:35 на 10.04.2021
Тея Кръстева

През тази седмица световният номер 22 - Феликс Оже-Алиасим, и неговият треньор Фредерик Фонтанго обявиха, че започват съвместна работа с чичото на Рафаел Надал - Тони Надал. Това решение обяви самият канадец по време на Zoom разговор с журналисти.

ATP Tour се свърза с Тони Надал и канадеца, за да обсъдят новото партньорство и очакванията от съвместната им работа, а също така и да потърсят отговор на въпроса - за кого ще скандира Тони Надал, ако неговият племенник се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим?

Какво те убеди да приемеш "предизвикателството" да тренираш Феликс Оже-Алиасим?

Тони Надал: Разговарял съм с него и преди, а той ми направи добро впечатление. Когато се зароди идеята аз да стана негов треньор, предложих на Феликс да дойде в Академията за 10 дена, за да можем да се опознаем и да видим как аз мога да му бъда от полза. 

И решихте да опитате...

Тони Надал: Все още съм директор на Академията на Рафаел Надал, а също така дълго време съм работил с племенника си. Все пак аз съм негов чичо и не съм се замислял да бъда треньор на друг играч. Да знам, че ще работя със спортист с такъв голям потенциал, е предизвикателство не само за мен, но и за всички.

Кое бе най-важното нещо за теб?

Тони Надал: Не бих могъл да работя с някого, който не проявява уважение и който няма ценности. Това се дължи на факта, че цял живот съм тренирал момче, изградило си невероятна репутация. Стремя се към това. Останах впечатлен от идеята да започна съвместна работа с Феликс, защото, нека не се лъжем, той може да бъде един от най-добрите в света.

Какво ще се случи, ако Рафаел Надал трябва да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим?

Тони Надал: Аз съм чичо на Рафаел Надал и съм директор на неговата Академия. Преди всичко обаче аз съм привързан към племенника си. Ако трябва да губи от някого, нека това бъде Феликс. Да забравим факта, че сме роднини с Рафа - работил съм с него дълги години, така че ако сега двамата се изправят един срещу друг, не бих бил в никоя ложа от уважение към тенисистите.

Надявам се, че в бъдещето Феликс Оже-Алиасим ще бъде новият световен №1. Не се и съмнявам в това, но в момента той има още много, върху което да работи.

Цялото интервю може да прочетете тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За кого ще бъде Тони Надал, ако Рафа се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим? Тея Кръстева
Теми:  
тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook