За малко над час игра: Шампионка от Шлема преклони глава пред световната №63 в Хамбург

от в 15:14 на 21.07.2022
Мирела Николова

През миналата година Барбора Крейчикова направи фурор на Откритото първенство на Франция, след като спечели трофея както на сингъл, така и на двойки, но през този сезон ѝ се наложи да отсъства от корта в продължение на три месеца заради контузия. Това се отразява на резултатите ѝ след завръщането, като днес тя инкасира ново поражение от Анастасия Потапова в четвъртфиналите на WTA надпреварата в Хамбург. Рускинята се нуждаеше от само 72 минути игра, за да преодолее съпротивата на миналогодишната шампионка от Ролан Гарос с 6:1 6:3 и да намери място във финалната четворка, където я очаква сблъсък с топ поставената Анет Контавейт.

Срещата стартира с размяната на пробиви, след което обаче световната №63 наложи доминацията си, като непрекъснато търсеше агресивни продължения и печелившите удари от нейната ракета изобилстваха. Бившата №2 в света не успяваше да противодейства на отлично изградените офанзиви на опонентката си, което в комбинация с изключително слабото ѝ представяне от сервис линията доведе до серия от 5 поредни гейма и предимство в отделните части за Потапова.

Поредицата на рускинята продължи и във втория сет, където поведе с ранен аванс от пробив и 2:0. Впоследствие чехкинята напомни за себе си и изравни резултата, но това по никакъв начин не притесни 63-ата в света, която не изпусна инициативата и в осмия гейм реализира брейк, оказал се решителен за изхода на целия двубой.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За малко над час игра: Шампионка от Шлема преклони глава пред световната №63 в Хамбург Мирела Николова
Теми:  
wta | анастасия потапова | барбора крейчикова | Обзори | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook