За пръв път от 25 години: Без нито една от сестрите Уилямс на турнир от Шлема

от в 09:16 на 01.01.2022
Калоян Соколов

Серина и Винъс Уилямс категорично са най-емблематичните действащи състезателки в Тура и са със сериозни заслуги за зрителския интерес към дамския тенис през последните над две десетилетия. Времето обаче не изпитва милост и към най-великите шампиони, а сякаш ерата на сестрите отива към своя край и за момента те заемат респективно 43-то и 318-то място в световната ранглиста.

Наскоро 23-кратната шампионка от Шлема обяви, че няма да пътува за участие на Аустрелиън Оупън, защото още не е възстановена напълно от проблемите в сухожилията, които се появиха през лятото, когато американката се спъна и падна лошо на централния корт на Уимбълдън, което я принуди да се откаже в дебютния кръг от турнира.

Винъс пък не се е появявала на корта от месец август, тъй като има травма в областта на крака и щеше да има нужда от "уайлд кард", за да се включи в Откритото първенство на Австралия. Това обаче няма да се наложи и 41-годишната ветеранка със сигурност ще пропусне дебютното състезание от Шлема за сезона.

Така за пръв път от 25 години ще наблюдаваме "мейджър" събитие без участието на нито една от сестрите Уилямс - съобщава Herald Sun.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За пръв път от 25 години: Без нито една от сестрите Уилямс на турнир от Шлема Калоян Соколов
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | винъс уилямс | контузия | отказване | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook