За рекорден седми път: Джокович получи трофея за номер 1 в края на годината! (видео)

от в 17:36 на 15.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович несъмнено е най-доминиращият тенисист през последното десетилетие, а това ясно личи и от резултатите му не само в турнирите от Големия шлем, но и от позицията му в световната ранглиста. След като в началото на 2021-ва година сърбинът задмина Роджър Федерер по брой седмици като водач в класацията на АТР, в края ѝ Ноле подобри нов рекорд - този на Пийт Сампрас за сезони, в чийто край е бил на върха на ранглистата. До този момент Джокович и Сампрас си поделяха първата позиция в престижното подреждане, но вече имаме едноличен лидер и неговото име е Новак Джокович.

Сърбинът вече е завършвал на първа позиция годината общо 7 пъти (2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020, 2021), което автоматично го превръща в рекордьор по този показател в Откритата ера на тениса.

През тази седмица световният №1 преследва още един рекорд, а именно този за брой трофеи от Финалния Мастърс на АТР, където засега на първо място е Роджър Федерер с шест титли, и ако Джокович успее да вдигне купата в Торино, то той ще се изравни с Маестрото по този показател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За рекорден седми път: Джокович получи трофея за номер 1 в края на годината! (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook