За таланта нямa възраст: 18-годишната Лейла Фернандес е в 1/2-финалите на US Open!

от в 23:20 на 07.09.2021
Калоян Соколов

Тазгодишният US Open се оказва щастливата надпревара за 18-годишните тенисисти, тъй като две дами на тази възраст се класираха за четвъртфиналите, както и Карлос Алкарас, чийто силни изяви му помогнаха да намери място в същата фаза при мъжете. Приказката за младите надежди обаче е далеч от своя край, защото Лейла Фернандес показа чудеса от храброст и елиминира Елина Свитолина в един от най-качествените двубои на Откритото първенство на САЩ - 6:3 3:6 7:6(5). Така тя си осигури мач за влизане във финала срещу една измежду Барбора Крейчикова и Арина Сабаленка

Отбраната на Свитолина наглед бе непреодолима през първите минути и украинката изглеждаше близо до реализирането на пробив. Атаките на тийнейджърката обаче ставаха все по-вихрени, а световната номер 5 можеше единствено да гледа как топката профучава покрай нея. Така непоставената състезателка реализира пробив за 4:2, който бе затвърден с изключително мощни изпълнения от на дъното на корта, а фаворитката едва се опази от инкасирането на нов брейк в последвалото си подаване. Фернандес пък не показа никакви колебания в гейма при 5:3 и заслужено поведе в отделните части.

Реакцията на по-високоранкираната състезателка беше мигновена, тъй като тя коренно промени позицията си на корта и вече често предприемаше контраакции. Уинърите от ракетата на канадката вече бяха рядкост, а нейните остри продължения често водеха до непредизвикани грешки и съвсем логично Свитолина се откъсна напред с 5:1. 73-тата в света показа желание за борба, което я отведе до възможност да има подаването в опит да възвърне паритета, ала все пак украинката не пропиля аванса си и изравни общия резултат.

Решителният сет предлагаше купища маратонски точки, в които тийнейджърката бе принудена да прави чудеса от храброст, за да пласира завършващ удар, само че тя показа готовност за подобно нещо и на два пъти се измъкна от положение 0:30. Това сякаш даде нов живот на канадката в сблъсъка и последваха поредица от нейни виртуозни реакиции в близост до мрежата, като последната от тях донесе пробив в полза на Фернандес, чиято реакция беше веднага да призове публиката на централния корт в Ню Йорк за аплодисменти.

Моментът изглеждаше изцяло на страната на 18-годишната тенисистка и не след дълго геймовете набъбнаха до 5:2 в полза на канадката . Опитната Свитолина не беше казала последната си дума в срещата и изглеждаше готова да постигне обрата, след като се добра до тайбрек. Там първоначално непоставената в схемата взе аванс от 4:1, но скоро станахме свидетели на поредното изравняване. Тогава тийнейджърката взе нещата в свои ръце и реализира поредица от невероятни изпълнения, които я отведоха до крайния успех!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За таланта нямa възраст: 18-годишната Лейла Фернандес е в 1/2-финалите на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | елина свитолина | лейла фернандес | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook