За втори път през сезона: Григор ще си партнира на двойки с представител на топ 10

от в 02:02 на 26.07.2022
Мирела Николова

Измина близо месец, откакто за последно видяхме Григор Димитров в игра, след като травма го принуди да се откаже по време на двубоя си от първи кръг на тазгодишния Уимбълдън. По всичко обаче личи, че все пак процесът на възстановяване за първата ни ракета е протекъл по план и той към момента усилено се готви в компанията на други елитни тенисисти за предстоящото американско турне, което започва идния понеделник с надпреварата от категория АТР 500 във Вашингтон, а хасковлията е едно от звездните имена, които попадат в списъка за турнира.

Поглед напред в календара на АТР ни позволява да видим, че непосредствено след състезанието в американската столица настава време за Мастърс 1000 надпреварата в Монреал, където освен на сингъл, то късно тази вечер стана ясно, че българинът заедно със световния номер 8 Андрей Рубльов са оформили тандем и ще вземат участие в двойковия турнир в канадския град, който ще се проведе в периода от 7 до 14 август.

Това ще бъде първият случай на партньорство между българина и руснака, ала предвид силните игри в миналото от страна на нашенеца на американска земя и фактът, че Рубльов е олимпийски златен медалист на смесени двойки, то шоуто изглежда гарантирано.

В списъка при заявените тандеми за турнира в Монреал още личат имената на Матю Ебдън и Макс Пърсел, които наскоро триумфираха на Уимбълдън, а сред останалите карета впечатление също така правят водачите в световната ранглиста Раджийв Рам/Джо Солсбъри, олимпийските златни медалисти Мате Павич/Никола Мектич и действащите шампиони Орасио Себайос/Марсел Гранойерс.

Дуото, съставено от известните с изявите си на сингъл Хуберт Хуркач и Джон Иснър, в никакъв случай не бива да бъде подценявано, след като двамата ознаменуваха партньорството си с титлата на Мастърс 1000 турнира в Маями по-рано тази година.

Ето и пълен списък със заявилите участие играчи на двойки за надпреварата в Монреал:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За втори път през сезона: Григор ще си партнира на двойки с представител на топ 10 Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | бгтенис | григор димитров | Двойки | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook