Заедно и в Синсинати: Григор обединява сили с олимпийския шампион на смесени двойки

от в 10:20 на 02.08.2022
Мартин Петков

Измина над месец, откакто за последно видяхме Григор Димитров в игра, след като контузия в бедрото принуди хасковлията да се откаже по време на двубоя си от първи кръг на тазгодишния Уимбълдън. Първата ни ракета сам на няколко пъти със снимки в социалните мрежи загатна, че процесът на възстановяване е протекъл по план и той побърза да се включи на елитната надпревара от категория АТР 500 във Вашингтон, където още през утрешния ден предстои да излезе на корта в американската столица за откриващия си мач, а негов съперник ще бъде френският ветеран Адриан Манарино, срещу когото Гришо има три победи от три срещи помежду им.

Поглед напред в календара на АТР ни позволява да видим, че по-късно този месец в периода от 14 до 21 август настава време за Мастърс 1000 турнира в Синсинати, от който безспорно всички пазим незабравими спомени свързани с триумфа на Димитров през 2017-а година. Гришо неотдавна заяви участие за тазгодишното състезание на сингъл в щата Охайо, като късно снощи стана ясно, че българинът ще се включи и в надпреварата на двойки, където ще обедини сили със световния номер 8 Андрей Рубльов.

Това предстои да бъде вторият случай на партньорство между българина и руснака, които само седмица по-рано ще дебютират заедно като тандем по време на Мастърса в Монреал. Заявката за шоу изглежда гарантирана предвид силните изяви в миналото от страна на нашенеца на американска земя и фактът, че Рубльов е олимпийски златен медалист на смесени двойки.

В списъка при заявените двойки за турнира в Синсинати още личат имената на австралийските карета съставени от Ник Кирьос/Танаси Кокинакис и Матю Ебдън/Макс Пърсел, които по-рано през годината респективно триумфираха с титлите на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън. Сред останалите тандемите впечатление също така правят водачите в световната ранглиста Раджийв Рам/Джо Солсбъри, олимпийските златни медалисти Мате Павич/Никола Мектич и действащите шампиони Орасио Себайос/Марсел Гранойерс.

Погледите приковават и известните с изявите си на сингъл Хуберт Хуркач и Джон Иснър, които в никакъв случай не бива да бъдат подценявани, след като двамата ознаменуваха партньорството си с титлата на Мастърс 1000 турнира в Маями по-рано тази година. Надпреварата в Синсинати разполага и с три ,,уайлд карда", които тепърва предстои да бъдат раздадени, като очакванията са единият от тях да бъде предоставен на дуото Стефанос Циципас/Фелисиано Лопес, благодарение на високия интерес, който предизвикват с участията си до момента, както и на триумфа им в Акапулко през февруари тази година.

Ето и пълен списък със заявилите участие играчи на двойки за турнира в Синсинати:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заедно и в Синсинати: Григор обединява сили с олимпийския шампион на смесени двойки Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | григор | григор димитров | Двойки | димитров | Ник Кирьос | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook