Запознайте се със Сампрас от..... Мадагаскар

от в 12:49 на 11.10.2021
Калоян Соколов

Много от нас имат различни идоли или примери за подражание в живота, а с времето тази страст може да се развие сериозно и въпросните непознати личности се превръщат в неделима част от ежедневието ни. Такъв е случаят със семейство Ракотондрайнибе. Любовта на двойката пламва на тенис корта и в крайна сметка запалените фенове на играта решават да дарят сина си със името Сампрас. Родителите на момчето са се възхищавали цял живот на легендарния Пийт Сампрас, който печели 14 титли от Големия шлем и тайно са се надявали, че тяхното дете ще последва неговите стъпки.

Младежът пък веднага обиква спорта и сякаш е орисан да се развива точно в това направление. Мадагаскарецът бързо се превръща в един от най-проспериращите играчи в своята страна и решава, че има нужда да потърси друг път на развитие. В момента 17-годишният състезател учи и тренира в една от най-добрите тенис академии в САЩ. Там, където би могъл да последва стъпките на своя легендарен съименник. Ракотондрайнибе сам признава как вече черпи сериозно вдъхновение, работейки и тренирайки усилено всеки ден. 

Засега Сампрас е участвал само на два професионални турнира при мъжете, на които е спечелил едва един сет, но времето все още е пред него и може би в бъдещето някоя фамилия ще кръсти рожбата си точно на него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Запознайте се със Сампрас от..... Мадагаскар Калоян Соколов
Теми:  
atp | истории и анализи | любопитно | пийт сампрас | сампрас ракотондрайнибе

Коментари





Следвайте ни в Facebook