Заради липса на настилка в Маракеш: Мачът на Димитър Кузманов бе отменен за четвъртък

от в 21:02 на 05.04.2023
Мирела Николова

Третата ни ракета при мъжете Димитър Кузманов трябваше да изиграе своя дебютен АТР осминафинал на клей в сряда вечерта, но поради влошеното състояние на кортовете в Маракеш двубоят му, както и всички останали срещи от програмата бяха отложени за четвъртък.

До подобно решение от страна на организаторите се стигна заради липса на част от червената настилка по кортовете, което бе предизвикано от обилните валежи през нощта в мароканския град. Още на сутринта времето в Маракеш позволяваше да бъде дадено начало на осминафиналните битки, но тенисистите се оплакаха от състоянието на игрищата и заявиха, че ще излязат на корта едва тогава, когато кортовете бъдат приведени във вид, който да не създава предпоставки за контузии. Организаторите обаче не успяха да решат проблема в рамките на днешния ден, поради което всички осминафинали ще се състоят в четвъртък.

Това включва и мача с участието на Кузманов, на когото му предстои да премери сили със световния №82 Роберто Карбайес Баена за място на своя първи четвъртфинал на турнир под егидата на АТР. Сблъсъкът между българина и испанеца ще открие програмата на корт №4 в Маракеш, което означава, че началото му ще бъде поставено в 13:30 часа българско време, като вие ще имате възможност да проследите срещата на живо на обичайните линкове в Tennis.bg.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради липса на настилка в Маракеш: Мачът на Димитър Кузманов бе отменен за четвъртък Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | любопитно | маракеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook