Заради отказана виза: Двукратна шампионка от Шлема пропуска турнира в Торонто!

от в 19:32 на 07.08.2022
Мирела Николова

Виктория Азаренка бе лишена от право на участие в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като организаторите решиха да забранят на руски и беларуски състезатели да се включат в турнира. Сега обаче се оказва, че бившата №1 в света ще пропусне още една голяма надпревара, а именно тази от категория WTA 1000 в Торонто. Причината, която посочи двукратната шампионка от Големия шлем, е фактът, че не е получила виза за влизане в Канада заради административни проблеми, а ето и текста на пълното съобщение, публикувано от беларускинята в социалните мрежи:

"Здравейте на всички! Исках да ви информирам, че за съжаление, трябва да се откажа от турнира в Торонто, тъй като визата ми за влизане в Канада бе отказана. Това е истински разочароващо. Много е тъжно, че ще пропусна един от любимите си турнири. Обичам да играя в Канада - феновете там са страхотни и определено това е място, където съм създала множество приятелства през годините. Пожелавам успех на всички участници в състезанието! Ще се видим в Синсинати!", написа Азаренка.

В първи кръг беларуската представителка трябваше да се изправи срещу 12-ата поставена Белинда Бенчич, а впоследствие можеше да станем свидетели на нов сблъсък между Азаренка и Серина Уилямс. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради отказана виза: Двукратна шампионка от Шлема пропуска турнира в Торонто! Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | любопитно | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook