Заради визови проблеми: Световната номер 2 взе решение да се раздели с треньора си

от в 09:31 на 07.06.2022
Калоян Соколов

Анет Контавейт имаше невероятен минал сезон, в който спечели 12 от последните си 13 мача, триумфирайки с титлите в Клуж и Москва. Настоящата година донесе още една титла на руска земя за тенисистка, която бе завоювана в Санкт Петербург и изглеждаше, че естонката ще бъде главната заплаха за Ига Швьонтек в хода на 2022-ра. Клей сезонът обаче донесе единствено негативи за Контавейт, защото тя постигна само две победи на червени кортове и напусна Ролан Гарос още на старта. Все пак за нея имаше и добри новини, тъй като от тази седмица заема своето рекордно 2-ро мястото в световната ранглиста.

Изглежда това обаче не е съумяло да разсее Контавейт от нейните слаби резултати през последните два месеца и тя е решила да уволни треньора си Дмитрий Турсунов. Интересното е, че Турсуснов изведе и Арина Сабаленка до същата позиция в подреждането на WTA, след което беше освободен от поста си, а ето и изявлението на прибалтийската състезателка:

"Бих искала да благодаря на Дмитрий за нашето много успешно сътруднучество. Изпитвам голяма благодарност към него. Причината се крие в неговото руско гражданство, което усложнява сериозно процеса за издаването на визи. Той в момента няма възможност да пътува с мен на голям брой турнири, а аз имам нужда от човек, който няма подобен вид проблеми и може спокойно да ме придружи навсякъде. Дмитрий нямаше как да пътува с мен до САЩ, което се отрази зле на моето самочувствие и цялата тази ситуация рефлектира негативно на моите резултати. Сега имаше проблеми и с евентуалното му пътуване за Великобритания и просто нямаше смисъл да продължаваме" - завърши новата втора ракета на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заради визови проблеми: Световната номер 2 взе решение да се раздели с треньора си Калоян Соколов
Теми:  
wta | анет контавейт | дмитрий турсунов | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook