Заражда ли се нова вражда в Тура? Креси отвърна остро на критиките на Медведев

от в 11:22 на 15.02.2022
Диана Андреева

По пътя към финала на Australian Open 2022 Даниил Медведев трябваше да преодолее съпротивата на Максим Креси. 198-сантиметровият състезател от САЩ влезе сериозно под кожата на именития си съперник и не беше далеч от това да вкара двубоя в пети сет, но все пак до изненада не се стигна и успехът отиде на сметката на световния номер две. В хода на мача в Мелбърн Медведев неведнъж прекрачи границата на спортсменството с изказванията си по адрес на своя противник, определяйки играта му за невероятно скучна.

След загубата в "Мелбърн" Парк Креси се въздържа от коментар относно неуважителното отношение на Медведев, но в интервю през вчерашния ден направи препратка към този момент от сезона. Американецът изтъкна, че именно стил като неговия е интригуващ за почитателите на спорта, а ето и какви бяха точните му думи:

"Играта от основна линия е далеч по-изтощителна, това не подлежи на обсъждане. За мен лично обаче тя е и по-безинтересна, защото отсъства моментът на изненада, който се получава при излизането към мрежата. Състезателите избягват атаките към филето понеже не се чувстват в безопасност там, но именно това ми допада на мен - рискът.

Парадоксът е, че Медведев оприличи тенисът ми за скучен, макар за феновете подобен стил да е далеч по-интересен. Всъщност феновете са щастливи, че все още има играчи, които разнообразяват играта си с излизания към мрежата, вместо да разчитат единствено на мощни удари от основна линия. Аз съм сред изключенията в Тура и това отчасти ме прави специален." - завърши Креси.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заражда ли се нова вражда в Тура? Креси отвърна остро на критиките на Медведев Диана Андреева
Теми:  
australian open | даниил медведев | максим креси

Коментари





Следвайте ни в Facebook