Пореден маратон за деня: Зверев спаси 2 мачбола и откри с успех защитата на трофея си!

от в 13:20 на 22.02.2022
Мирела Николова

Александър Зверев не успя да оправдае очакванията към себе си от началото на сезона и днес защитаващият титлата си в Акапулко германец бе на път да допусна ново разочарование в откриващия си мач от турнира. На пътя на Зверев застана отлично представящият се американец Дженсън Бруксби, който сериозно затрудни световния номер 3 и дори достигна до два мачбола, но в крайна сметка вторият в схемата намери начин да обърне развоя в своя полза, надделявайки с 3:6 7:6(10) 6:2 в мач, продължил над три часа.

Американецът навлезе изключително уверено в сблъсъка, като не се страхуваше да поема инициативата в разиграванията и да ги диктува благодарение на мощните си удари от основната линия. Играта му бе почти напълно лишена от неточности, което му позволи да остане равностоен на по-високоранкирания си опонент и така паритетът в геймовете бе съхранен до 4:4. Тогава обаче представянето на Зверев претърпя пълна катастрофа, тъй като германецът допусна две поредни двойни грешки, придружени от непростими за играч от неговия ранг пропуски, които станаха причина за инкасирането на късен пробив на нула, оказал се напълно достатъчен за Бруксби да запише откриващата част срещу своето име.

Германецът не позволи разочарованието от изхода на предходния сет да повлияе на играта му във втората част, успявайки да стабилизира нивото си. Въпреки това обаче той трябваше да се бори за всяка точка на собствен сервис, тъй като младокът нямаше намерение да отстъпва и наказваше всеки един по-плитък начален удар на противника. Подавайки при изоставане от 4:5, Бруксби бе поставен пред сериозен тест и трябваше да спасява сетбол, след като Зверев повиши нивото си и сведе до минимум пропуските си. Американецът не трепна и успя да отрази шанса пред световния №3, а оттам насетне бе перфектен в изявите си от сервис линията и така този толкова оспорван сет щеше да бъде решен в тайбрек.

В него двамата демонстрираха изумителна воля за победа и разгърнаха своя потенциал, което доведе до пълно изравняване на силите. Вторият поставен на два пъти бе на косъм от загубата, но именно в тези моменти показа най-доброто си лице и съумя да спаси мачболите, преди на свой ред да материализира петата си възможност за спечелване на сета и да сложи точка на тази част, продължила точно 1 час и 51 минути.

Импулсът в играта на Зверев се пренесе и в решителния сет, който започна с бързи подавания от страна на двамата. Впоследствие обаче фаворитът в срещата узакони по-добрата си игра с ранен брейк, който рязко наклони везните в негова полза. Зверев отлично поддържаше аванса си, докато от другата страна Бруксби изглеждаше, че се е примирил със загубата. Талантливият американец обаче продължаваше да се бори, но в края предаде за втори път сервиса си, преди поставеният под номер 2 да сложи точка на интригата след бърз сервис гейм, гарантирайки си мястото в следващата фаза, където ще срещне сънародника си Петер Гойовчик.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пореден маратон за деня: Зверев спаси 2 мачбола и откри с успех защитата на трофея си! Мирела Николова
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | дженсън бруксби | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook