Защитаващите шампиони в действие: Швьонтек и Фриц откриват кампаниите си в ИУ (програма за събота)

от в 07:38 на 11.03.2023
Мартин Петков

През вчерашния ден на Мастърса в Индиън Уелс голяма част от звездите на световния тенис при мъжете и при жените дадоха старт на своите кампании в пустинния град, като изненади не липсваха и състезатели от ранга на Стефанос Циципас, първата ни ракета Григор Димитров и Матео Беретини вече отпаднаха. Днес пък настава време да изпратим втория кръг в състезанието, който носи със себе си дебютните мачове в турнира на защитаващите шампиони Ига Швьонтек и Тейлър Фриц, както и завръщащия се от травма Карлос Алкарас, който в случай че спечели титлата в Калифорния, ще го оглави световната ранглиста, минавайки пред Новак Джокович.

Началото на програмата на централния корт в "Златният щат" ще бъде поставено с двубоя на двукратната носителка на трофея от състезанието Виктория Азаренка, която ще срещне непредсказуемата Каролина Мухова. Веднага след това ще настане време за шоу от най-висок ранг, след като на корта ще излезе Ига Швьонтек за откриващия си сблъсък в турнира срещу представителката на домакините Клеър Лиу, преди в мача на деня да видим местните любимци Тейлър Фриц и 20-годишния Бен Шелтън. Световният номер 5 и четвъртфиналистът от Аустрелиън Оупън нямах досегашни съревнования, но предвид моментното им състояние и заряда към американското дерби помежду им, то обещанията за зрелище са гарантирани.

Вечерната сесия ще открие Онс Жабер с мача си срещу "щастливата губеща" Магдалена Фреч, преди в заключителния двубой за деня на корта да излезе топ поставеният в схемата при мъжете - Карлос Алкарас, който се завръща от контузия и ще има тежко изпитание в лицето на Танаси Кокинакис. Същевременно на втория по големина корт в Индиън Уелс зрителите ще имат възможността да наблюдават Феликс Оже-Алиасим в първия мач за деня, преди в поредната си битка на корта да се впусне 35-годишният Анди Мъри, който ще играе срещу "щастливия губещ" Раду Албот, след като Пабло Кареньо-Буста се отказа от участие по-рано днес.

Впоследствие още в игра ще видим шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина, която ще се изправи срещу местната любимка и бивша носителка на трофея от Аустрелиън Оупън - София Кенин, докато в първия мач от вечерната сесия ще гледаме Холгер Руне и Макензи Макдоналд. Останалите съоръжения в Калифорния също ни предоставят изобилие от първокласни тенис дуели на миналото и бъдещото какъвто е този между Яник Синер и Ришар Гаске или пък сблъсъкът, противопоставящ Стан Вавринка и Миомир Кецманович, а за "черешка на тортата" ще можем да се насладим на множество от най-добрите играчи на сингъл, обединили сили помежду си за надпреварата в карето.

Пълна програма за събота в Индиън Уелс:

Stadium 1 (начало 21:00 часа):

1. Каролина Мухова - Виктория Азаренка

2. Ига Швьонтек - Клеър Лиу

3. Тейлър Фриц - Бен Шелтън (не преди 01:00 часа)

4. Онс Жабер - Магдалена Фреч (не преди 04:00 часа)

5. Карлос Алкарас - Танаси Кокинакис

Stadium 2 (начало 21:00 часа):

1. Педро Мартинес - Феликс Оже-Алиасим

2. Анди Мъри - Раду Албот

3. Елена Рибакина - София Кенин (не преди 01:00 часа)

4. Макензи Макдоналд - Холгер Руне (не преди 04:00 часа)

5. Сорана Кърстя - Мадисън Кийс

Stadium 3 (начало 21:00 часа):

1. Яник Синер - Ришар Гаске

2. Ян-Ленард Щруф - Томи Пол

3. Франсиско Серундоло - Джак Сок

4. Пейтън Стърнс - Бианка Андрееску (не преди 03:00 часа)

5. Нурия Парияс Диас - Паула Бадоса

Stadium 4 (начало 21:00 часа):

1. Магда Линет - Ема Радукану

2. Лейла Фернандес - Ема Наваро

3. Мирям Колодзиейова/Маркета Вондроушова - Джесика Пегула/Кори Гоф

4. Хуберт Хуркач - Алексей Попирин (не преди 03:00 часа)

Stadium 5 (начало 21:00 часа):

1. Даниел Еванс - Джак Дрейпър

2. Мартон Фучович - Алекс де Минор

3. Адриен Манарино - Лоренцо Музети

4. Ринки Хиджиката - Себастиан Баез

Stadium 6 (начало 21:00 часа):

1. Никола Мектич/Мате Павич - Каспър Рууд/Доминик Тийм

2. Миомир Кецманович - Стан Вавринка

3. Далма Галфи - Каролин Гарсия

4. Маркос Гирон/Джей-Джей Улф - Яник Синер/Лоренцо Сонего

5. Барбора Крейчикова/Катерина Синякова - Вероника Кудерметова/Людмила Самсонова


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващите шампиони в действие: Швьонтек и Фриц откриват кампаниите си в ИУ (програма за събота) Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | анди мъри | виктория азаренка | елена рибакина | ема радукану | ига швьонтек | индиън уелс | карлос алкарас | карлос алкарас гарфия | програма | Стан Вавринка | тейлър фриц | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook