Защо Холгер Руне няма да представлява страната си на Дейвис Къп?

от в 18:06 на 10.09.2021
Диана Андреева

Холгер Руне бе първият опонент на Новак Джокович в може би най-важният US Open в неговата кариера до момента. Младокът, стартирал от квалификациите на надпреварата, имаше големи очаквания към себе си за мача със сърбина, ала силите му достигнаха за спечелването на едва един сет. Все пак той за пореден път направи добро впечатление на тенис света, но сънародниците му няма да могат отново да го видят на корта сред най-големите имена в спорта поне през следващите няколко месеца, освен ако той не получи уайлдкард за някое от предстоящите събития. 

Причината е, че Руне предпочита да се съсредоточи върху участие на повече турнири до края на сезона и да преследва основната си цел за сезон 2021, а именно дебют в топ 100. За своето решение младокът написа в своя Instagram акаунт, а ето какво точно гласеше съобщението му:

"Винаги съм казвал пред журналистите, че за мен най-важно е постигането на конкретни цели. Още през 2020 бях решен да дебютирам в топ 100, но ситуацията със замразяването на ранглистата усложни това. Сега се намирам далеч по-близо до сбъдването на тази си мечта, а за тази цел ще трябва да наблегна на участие в голямо количество турнири до края на годината. 

Фактът, че няма да участвам на Дейвис Къп, не се дължи на гордостта ми, ами на силното ми желание да се развивам и да напредвам. За да участвам в най-големите турнири - тези от Големия шлем, трябва да се утвърдя като име сред първите 100. Най-добре за мен ще бъде да избягвам квалификациите и още по-важно - мачовете с Новак Джокович." - завърши Руне. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защо Холгер Руне няма да представлява страната си на Дейвис Къп? Диана Андреева
Теми:  
тенис ранглиста | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook