Защо никога не е късно да започнем с тениса

от в 15:35 на 18.11.2021
Tennis.bg

Спортът не е просто начин да се забавляваме, той е полезен за нашето здраве и за социалния ни живот. Ако до този момент сте имали някакви съмнения, че тенисът е подходящ за вас, оставете ги тук. Не се задоволявайте само с гледане на мачове. В следващите редове ще стане дума за многобройните ползи от следенето, практикуването и коментирането на един от най-вълнуващите спортове, които човечеството познава!

Никога не е късно да започнете

Не е казано, че трябва да бъдете дете, за да хванете ракетата в ръце. Местните тенис клубове ще ви убедят в това. По кортовете им ще забележите тенисисти на различни възрасти, увлечени в играта и забавляващи се като деца. Стига да не играете в стил Рафаел Надал, няма да имате оплаквания за болежки, освен приятната болка от понатрупана мускулна треска. Тя обаче е сладка!

Тонизира цялото тяло

Мускулна треска, но къде? Защо не по цялото тяло? Тенисът е физическа активност, която изисква да впрегнете целия си потенциал. В този смисъл той е отличен начин да тренирате всички мускулни групи.

Тенисът е истинско забавление!

Основната причина, поради която милиони хора в цял свят са влюбени в този спорт е, че е красив и е източник на забавление. Той увлича, не само когато играете вие, но и другите. Още по-заинтригуващо е, когато може да залагате на него и разполагате със стимулиращ бонус код https://bet-bonus-kod.com/. Тенисът се играе на няколко континента, а интернет позволява да го следите изкъсо, без да се налага да пътувате.

Поддържа социалните ви контакти

За доста спортове от значение са сезоните. Не и при тениса, който може да се играе целогодишно. Това ви позволява да бъдете физически активни постоянно и да поддържате завързаните контакти преди мача, по време на него и след него.

Няма нужда да събирате цял отбор играчи

Едно от предимствата на тениса е, че се нуждаете само от един партньор, за да се насладите на играта. Не е толкова трудно да уредите мач, както при футбола, волейбола и баскетбола.

Рискът от травми е минимален

Тъй като тенисът не е колективна игра, тук травмите от сблъсъци, подсечки и груби похвати са сведени до минимум. Може да се каже дори, че този спорт е доста щадящ физиката. За да държите болежките настрана, задължително разгрявайте добре преди игра.

Винаги има какво да се научи

Една от радостите на живота е възможността постоянно да се учим. Новите знания вдъхновяват, както и уменията! В тениса винаги има какво да се подобри – дали ще е гоненето на топката, сервизът, или пък бекхендът – всяко усъвършенстване носи наслада и зарежда с още повече хъс. Вдъхновяващо е и че спортът продължава да се развива. Но това много добре го знаете, следейки с интерес всеки един турнир от календара през годината!

Тенисът изисква не само физика, но и интелект

Няма как тенисът да е велик спорт, ако не се изискваше от състезателите да влагат интелект и бърз ум. Разбира се, иска се и психика. Често трудностите на корта обаче се решават от хитри ходове и много добър анализ на ситуацията и възможностите за мобилизиране с цел вдигане на заветния трофей.

И все пак – този спорт е един от най-трудните

Накрая, за да бъдем напълно честни, трябва да признаем, че заемайки се с тенис, приемаме предизвикателството да играем един от най-трудните спортове. Надал и Федерер, както и много тенисисти преди тях, не са се превърнали във величия без упоритост и постоянство. Съвременността позволява да разучаваме спорта по много начини – играейки, гледайки и анализирайки!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защо никога не е късно да започнем с тениса Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook