Заветното "да": Сребърна медалистка и финалистка от Шлема мина под венчилото!

от в 22:07 на 18.07.2022
Мирела Николова

Обикновено професионалните тенисисти използват периода между Уимбълдън и началото на сезона на хард в САЩ да се отдадат на заслужена почивка и да прекарат време с най-близките си хора. Това обаче е и времето, в което тенис сватбите изобилстват, доказателство за което можем да посочим миналогодишната сватба на Елина Свитолина и Гаел Монфис, както и тази на Дария Гаврилова и Люк Савил. 

Традицията бе продължена и през този сезон, тъй като преди два дни под венчилото мина и Маркета Вондроушова, която се омъжи за своя дългогодишен приятел и годеник Щепан Симек. Церемонията се състоя в луксозния хотел Chateau Mcely в Чехия, като на нея присъстваха роднини и най-близките приятели на младоженците, включително Каролина Плишкова, Тереза Мартинцова и Кейти Боултър.

Паметното събитие за новото семейство Симкови идва, след като чехкинята бе принудена да пропусне турнирите през последните три месеца, тъй като се наложи да претърпи операция на китката. В момента Вондроушова заема 49-ата позиция в световната ранглиста, което е далеч от върховото ѝ класиране - №14, постигнато през 2019 година, когато достига до сблъсъка за трофея на Ролан Гарос, но отстъпва на Ашли Барти. Госпожа Симкова може да се похвали още и със завоюването на сребърен медал от Олимпийските игри в Токио през миналата година, когато допусна поражение от Белинда Бенчич в битката за златото.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Markéta Šimková (@marketavondrousova)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Заветното "да": Сребърна медалистка и финалистка от Шлема мина под венчилото! Мирела Николова
Теми:  
wta | любопитно | маркета вондроушова | сватба

Коментари





Следвайте ни в Facebook