Завръщането отново се отлага: Доминик Тийм пропуска и турнира в Кордоба!

от в 20:12 на 31.01.2022
Диана Андреева

Тенис почитателите отново няма да имат възможност да станат свидетели на дългоочакваното завръщане на Доминик Тийм! Австриецът пропусна втората половина на изминалия сезон, както и началото на този, а сега изглежда, че бившият номер четири все още не е напълно възстановен и готов да се бори за мястото си сред най-добрите, което е и причината той да се оттегли от започващия днес ATP 250 турнир в Кордоба.

Макар че Тийм отлетя за Аржентина още през миналата седмица и проведе няколко тренировка на южноамериканска земя, то здравословното му състояние явно все още не позволява той да се изявява на АТР сцената. Това означава, позицията на Доминик ще бъде заета от "щастлив губещ", тъй като жребият вече бе изтеглен, а допълнително информация около физическото състояние на шампиона от US Open 2020 тепърва предстои да бъде съобщена от самия тенисист и неговия екип. 

В кратко видео обръщение за канала на Córdoba Open Тийм даде повече светлина около здравословното си състояние, а ето и точните му думи: „През последните дни усещам лека болка между кокалчетата си, напрежение върху връзките ми. Положителната новина е, че китката ми е напълно възстановена. Въпреки това, изпитвам болка в ръката, а също така имам липса на тренировъчна практика, което това означава, че ме очаква допълнителна работа. Много съм разстроен, но ще се завърна, когато съм на 100% готов и сигурен в себе си. Благодаря за топлото посрещане, което имах тук в Кордоба и се надявам да се виждаме за в бъдеще.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането отново се отлага: Доминик Тийм пропуска и турнира в Кордоба! Диана Андреева
Теми:  
atp | атп кордоба | доминик тийм | тенис турнир в кордоба | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook