Завръщането се отлага: Джокович ще пропусне груповата фаза на Купа "Дейвис"

от в 13:46 на 05.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович не е излизал на корта в официален двубой от финала на Уимбълдън насам, след като ваксинационният му статус го лиши от възможност да се състезава на турнирите на твърда настилка в Северна Америка, включително и последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Според предварителния му график белградчанинът трябваше да направи своето завръщане на корта през следващата седмица, когато ще се проведат срещите от груповата фаза на Финалите на Купа "Дейвис" (от 13 до 18 септември).

Днес обаче бе обявено, че сърбинът, който рядко пропуска мачове с националната фланелка, е взел решение да се оттегли от надпреварата поради лични причини. Това бе съобщено от капитана на отбора на Сърбия Виктор Троицки, който каза следното пред сръбското издание Sportski žurnal: "Новак няма да играе в груповата фаза поради лични причини. Той е подкрепял националния отбор безброй много пъти, но сега не може. Ако успеем да се класираме за фазата на директните елиминации в Малага, той ще се присъедини към нас".

Така сръбският отбор ще може да разчита на младите надежди Миомир Кецманович, Филип Краинович, Ласло Джере и Душан Лайович, които ще опитат да класират Сърбия на минимум втора позиция в група В, където фигурират още отборите на Испания, Канада и Република Южна Корея.

Следващата потвърдена надпревара в програмата на 21-кратния шампион от Шлема е Laver Cup (23-25 септември), след което му предстои да отпътува за Израел, за да се включи в АТР 250 турнира в Тел Авив (26 септември - 2 октомври).

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завръщането се отлага: Джокович ще пропусне груповата фаза на Купа "Дейвис" Мирела Николова
Теми:  
atp | купа дейвис | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook