Жабер изигра блестящ мач, за да надвие Гоф, и ще спори за втора титла на трева в Берлин!

от в 18:35 на 18.06.2022
Мартин Петков

Онс Жабер изпрати блестящ сезон на клей, в който спечели своята първа WTA 1000 титла, дошла на турнира в Мадрид, а впоследствие игра и финал в Рим, преди да се стигне до разочароващото отпадане още в първия кръг на Ролан Гарос, но в крайна сметка тунизийката се изкачи до номер 4 в световната ранглиста. В началото на отминаващата седмица тунизийката откри кампанията си на трева, включвайки се като топ поставена на надпреварата в Берлин, където определено впечатлява с изявите си и достигна полуфиналната фаза, в която срещна финалистката от Откритото първенство на Франция - Кори Гоф, в опит да достигне мача за титлата в немската столица.

Шампионката от Мадрид с представянето си в сблъсъка срещу далеч по-младата си противничка демонстрира пълния си потенциал върху тревата, като затвърди убежденията, че неслучайно игра четвъртфинал на миналогодишния Уимбълдън. Жабер неспирно в хода на срещата развиваше играта си във възходяща линия и закономерно стигна до крайния успех след 7:6(4) 6:2. С победата си световната номер 4 се класира за втория си финал на трева в кариерата, като единствено Белинда Бенчич я дели от титлата в Берлин.

Тийнейджърката стартира уверено, като показа, че не се страхува да атакува и си спечели ранен пробив аванс в дебютния гейм на съперничката си. Скоро след това тунизийката намери нужния ритъм в играта си, като започна да притиска по-младата си опонентка и мигновено я пречупи, за да видим възстановяване на паритета при 3:3. В оставащите подавания от частта сервиращите се наложиха като доминанти и интригата своебразно напусна корта, като се стигна до логичен тайбрек. В дългия гейм представянето на американката бе придружено с грешки, докато Жабер поддържаше високо равнище във важните моменти и оползтвори третия си сетбол, записвайки откриващия сет в актива си.

Колебливостта в ударите на Гоф се пренесе и в началото на втората част, което световната номер 4 видимо очакваше и покачи точността за сметка на скоростта в своите отигравания, поздравявайки се ключов брейк след поредната неточност на финалистката от Ролан Гарос, който я доближи максимално до успех в срещата. Жабер спечели последвалите си две подавания и се настани комфортно в лидерската позиция на корта, за да може след поредица от брейкове в края на двубоя да триумфира необезпокоявано по пътя си към втора титла на трева в кариерата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер изигра блестящ мач, за да надвие Гоф, и ще спори за втора титла на трева в Берлин! Мартин Петков
Теми:  
wta | берлин | кори гоф | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook